19 Mayıs 2020 Salı

Covid-19 Teorimi Destekleyen Haberler Geliyor..


www.birgün.net de yer alan habere göre;


"İzole yaşayan kabilede koronavirüs görüldü





Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını, Amazon Ormanları’ndaki dış dünyadan izole yaşayan yerlilere de bulaştı. Waorani kabilesinde ilk koronavirüs vakası tespit edildi
Amazon Ormanları’nda dış dünyadan izole yaşayan Waorani kabilesinde ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Covid-19 salgını, balta girmemiş ormanlar olarak bilinen Amazonlar'da daha önce de izole bir hayat süren Yanomami kabilesinde görülmüştü.


Ekvador Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Ekvador’da Amazon Ormanları’nda dış dünyadan uzakta ve izole yaşayan Waorani kabilesindeki 17 yaşında hamile genç bir kadında koronavirüs tespit edildiği belirtildi. Genç kadının başkent Kito’daki Nueva Aurora Luz Elena Arismendi Gíneco Kadın Doğum Hastanesi’ne kaldırıldığı duyuruldu. Öte yandan, genç kadında virüs tespit edilmesinin ardından kabiledeki 40 kişide daha ve bunların 6’sında semptomların görüldüğü kaydedildi.

Yeni ortaya çıkan hastalıklar, zamanla sürü bağışıklığı kazanan diğer toplumlara göre, dış dünyaya kapalı yaşayan yerliler için daha fazla risk oluşturuyor.

Ekvador’da son verilere göre koronavirüs nedeniyle 2 bin 736 kişi hayatını kaybederken; ülkede toplam vaka sayısının 33 bin 182 olduğu açıklandı."


Bu haber benim bir önceki yazımda iddia ettiğim covid-19 un göçmen kuşlar ile yayıldığını destekler nitelikte. Öyle ya doğal seyahat yasağı uygulanan bu kabileye virüs nasıl geldi tabiki göçmen kuşlarla :)) ilgilenenlere bilgi olarak sunulur..

Hiç yorum yok: