24 Kasım 2018 Cumartesi

Epey ara vermişiz özlem giderdim.

En son üç hafta önce gidebildim bahçeme.
İsmail hocama bir koloni daha sattım:)) Allah sana uzun ömür versin ki ben arısız kalmayım diye dua eder bana :))


Latife bir yana işe musluğu daraltarak başladım. Bahçe hortumu bu iş için bulunmaz malzeme sıkışıp kalıyor büyük kolaylık kemiremiyorlarda..


Bu kovandaki koloni ölmüş:(( 
Dezenfekte etmeden olmaz. 
Elimdeki pürmüz büyük yardımcım. Hem böyle kovan içini pürmüzlüyorum, hemde kovalı körüğümü rüzgarlı havalarda  yakmakta olmazsa olmaz malzemem.
Yapımarketlerde de var ama pahalı çinden daha ucuza geliyor.


koloni yerinden kenara alındı yerine yeni kovan kondu.


Bu mevsimde kovan aktarırken çok dikkatli olmak gerekiyor.
Anayı düşürürseniz bu mevsimde yeni ana yapılması neredeyse imkansızdır.
Anayı görmekte zordur ama neyseki ana görüldü ve yeni yerine koloni aktarıldı.



Hocama dedim ne zaman istersen alıp götürürsün.


Bu haftada çarşamba günü hava 15 derecelerde ve benim çerkezköyde işim var.
Dönüşte uğradım hazır şerbet böyle zamanın kıymetli olduğu dönemlerde eliniz ayağınızdır.
Hazırlık başladı.


Emanet kıymetli ilk ondan başladım beslemeye. Sulandırmadan direkt koyu şurup veriyorum.


İsmail hocamın kovan kapağının içinide köpük doldurdum.


iki adet 3 cm lik straforla doldurdum. 6 cm tam dolduruyorum. 


Diğer koonilerimde beslendi.


Meşhur depo kovanımıda ihmal etmedim bu sene balı yeter ineklerin:))


Bu zamanlarda oturup arı uçuşunu izlemek ayrı bir keyif.



Kalan vaktimde bahçemde gezindim. Baktım dalına köklendirme uyguladığım nar ağacımda kökler görünür hale gelmiş gel beni al diyor.



kesipaldım ve pet şişeyi çıkardım


Şimdilik boş bir teneke diktim. Bakalım nereye ve kime kısmet olacak.


Kahve keyfimde tarlalara baktım bu senede bayağı kanola eken var baharımız gene güzel olacak gibi..



Sert rüzgarlar ve yağmur kuzeye bakan bina kapımı her sene döver durur. Hem kapıyı korumak hemde altından içeri su girmesini önlemek amaçlı olarak sinekliği streç filmle sarıyorum.


Su saatinin içindeki suyu üfledim boşalttım. Şebeke tarafında kalan vanayıda streç filmle sardım  üzerine 5 litrelik bir pet su şişesi geçirip içine köpüğü sıktım. Bu sene saatim artık donup patlayamaz. Vananın etrafındaki köpüğüde maket bıçağıyla iki yandan  kesince streç filmden dolayı vanaya yapışma olmayacağından çok güzel çıkacak ve defalarca kullanmam mümkün olacak. Genede bahara kadar sökme taraflısı değilim;
bodrumda depodaki 2 ton suyum kullanmak amaçlı bana kış boyu yeterde artar zaten.


Güllerimde yazın bitmesinden dolayı paniklemişler ve coşmuşlarda coşmuşlar.





Dort tavuk bir horoz 3 haftada 10 kg yem tüketmişler gün boyu onlarda gezdi durdular. 


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhteşem bey merhaba. Yazılarınızı ilgiyle ve heyecanla okuyorum. biz arıcıların gerek bilgi ve uygulama gerek yaşam şartları olarak siz büyüklerimizden öğreneceğimiz çok şey var. Bu konuda hakkınızı vermek lazım. Siz ve Ali TÜRK beyi takip etmek her hafta genelde pazartesileri okuldan sonraki tek hobim. Yaşanılmışlıkları anlatırken ki doğal halinizin tadından yenmiyor zaten. Elinize ve yüreğinize sağlık. Allah uzun ömür versin.Versin ki,bizlerde mahrum kalmayalım inşallah. Bu arada Kenan GİŞAN bey de blog yazmada gayet güzel paylaşımları var. Ancak A: Gökhan DELLAL,Mehmet YÜKSEL,Yusuf ŞİMŞAK ve Mirili Fatih SUÇUAK abilerime ne oldu. Haber yok. Ya meşguller . yada bizleri unuttular. Yusuf Bey e özellikle söyleyin. Gönüllerimize diktikleri binalar sallanıyor.....Mimar olarak el atsınlar. Bence arıcılar için siz abilerimiz ellerinden geleni yapıyooo. Size zahmet Ali abime de söyleyin ;bir bakan olarak abiciğim "Meyveli Ağacı Taşlarlar..."Can sıkacak bir şey yok. millete laf anlatmak kadar zor bir şey yok. en azından bir öğretmen olarak ben 20 yıldır bunu öğrendim. Bu arada o köklendirdiğiniz nara talibimmmm. Haberiniz olsun. Müsait olursanız kargolayabilirsiniz. Ayrıca adresiniz de lazım. Malum OSMANİYE/Kadirli KIRMIZI TURP CENNETİ olarak bilinmmekte. Narenciye(Portakal,Mandalin,limonu) söylememe gerek yok. Göndermek istiyorum. Saygı ve hürmetlerimi sunarım. Meryemçil ARICILIK ( Şükrü DEMİR)

muhteşem turunç dedi ki...

Şükrü hocam merhaba

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Bloğuma yazarken keyif alıyorum. Yaptıklarını, bildiklerini paylaşanlardan çok yararlanan biri olarak bende aynı şekilde davranmaya çalışıyorum. Sanal alem dedikleri bu yerde güzel dostluklar kurdum sizde inanın gönlümdesiniz.