7 Haziran 2015 Pazar

Kısa zamanda gene çok iş yaptık..

 Bu hafta bizim ufaklık okuluyla çanakkale gezisine gidiyor. Pazar sabahı okuldan otobüsleri hareket edecek. Bu neddenle cuma akşamı bahçeme gidip cumartesi akşamı döndüm. Bu kısa zamanda iyi işler yaptım en azından gözüm arkada kalmadı.
Dutlarımız olmaya başlamış. Sahibi tarafından toplandılar.


Çileklerde ağ gerdikten sonra kargalar yiyemez oldular.


Olmuş çilekleri de sahibi afiyetle götürdü:)


Bostanımdaki sırık domatesler askıya alındı.


Geçtiğimiz hafta yaptığım larva transferi hüsranla sonlandı. 15 transferde 5 tane olacak işmi:)) hemde benim gibi kalfaya:)) ama eskiler bana ustanı söyle senin kim olduğunu söyleyim demişler ya bizede gudümsüzlüğünü bulaştırdı herhalde..


Arılar halime acıdılar olsa gerek ki ilave olarak miller tarzı ana memesi yapmışlar. Böylece elimde yeteri kadar meme kaldı ki Fatih kardeşimden aldığım larvalardan istediğim kadar ana üretebileceğim.


Kendi safımdan ürettiğim f1 analardan biri hızlı başladı. Arıcının hatasını dalakla cevaplandırdılar. Orası boş bırakılırmı kardeşim.


Fatihin damızlıktan gelen memeler anasız üç koloniye dağıtıldı. Bir tane de kendi kolonisinde kalacak. Dört tane f1 adam olana bu sene için yeterde artar. 

Diğerlerini bigudiye aldıklarımı söylemeyeyim nazar değmesin.:)) 


6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi kısa sürede çok iş yapmışın. Yazlıkta yatıp yatıp geliyorsun yemiyorum haberin olsun...
Kargalara üzüldüm, çileklere baka baka kanser olurlarsa şaşmayacağım.

Larva transferi işi ustalıkla kalfalıkla alakalı değil, bir çok unsur bir araya gelmeli. Hazır elinde bölünmüş arı varken başka kovana transfer verirsen böyle az tutuyor. Dua et benim arılara yüzünü kara çıkarmayıp sana miller meme sunmuşlar, hende senin transfer sayından fazla... :P

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Yaw ben senmiyim. Ayrıca Hüseyin abimde yok o çalışsın ben yatayım. Kargalara ne üzülüyorsun onlar uçar gider bulurlar ağsız bir çilek bahçesi. Yaa larva transferinde ustalık kalfalık öenmli değil demi ne önemli...:)))miller tipi ana üretimi ezelden beri benim favorim:)) neyseki sadece hafta sonları giden biri olarak bu işi iyi kurtardık.
Sağlıcakla kal.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Muhteşem Abim
Selamün aleyküm
Dolu dolu bir hafta sonu geçirmişsiniz. Ellerinize sağlık.
Çilek ekim sisteminiz çok hoş görünüyor.
Benzerini denedim, kayın babam yanlışlıkla söktü, heba oldu, kaldı geriye üç tane...
Zaman el verirse yine deneyeceğim.
Maşallah dalağı süper şişirmişler, bala ayıracan, dolunca o dalak ne yenir...
Her şeyin gönlünüzce alması dileklerimle...
Selam, saygı ve muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Sayın hocam bu yöntem (malç üzeri dikim) çilek yetiştirmede kullanılıyor. Çilek meyvesi toprağa değerse bozulma oluyormuş. Kargalardan kurtarınca bizde yemeğe başlayabildik. Dalağı aldım yerine çıta girdim bakalım nasıl olacak. Sağlıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Abi selamlar;

Son günlerde acayip yoğunum. Yeni gördüm.
Memeler neden tutmaz ben hala anlamış değilim. O sebeple birkaç değişik yöntem geliştirdim şimdilik idare ediyoruz. Bir defada 500 meme aşılarsak oldukça iş görüyor :))

Sezona usta yanında gezerek başlaman sana yaramadı ne kadar uzak o kadar rahatsın dimedi dime...

Çilekler için koyduğun siyah poşet için doktor arkadaşım bana acayip şeyler anlattı en hafifi poşetten geçecek olan kansorajen maddeler filan didi ben pek anlamadım ama sende olduğunu bildiğimden sorayım didim.

Ne ka meme lazımsa diyiver hazır tutmuş 500 civarı var. Ya tutarsa :))

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi siz seri üretim yapıyorsunuz bizimki hand made denen türden o nedenle tutmuyor:))) tabiki kalitede ona göre.:)) başkasının yaptığı memeyi anayı kullanacak olsak akşam akşam onca yolu teper gelirmiydim. Ustamda dedi sana ben veririm diye ama ben dedim o zaman ben niye geldim gecenin köründe:)) senden alırdım. O dr arkadaşına selam söyle bu poşet malçlama poşeti sandığı gibi çöp poşeti değil. Sana başka birşey anlatayım tv verici istasyonları vardır onlardan birinde çalışan bir dostumu ziyarete gittim bir gün. Voltmetrenin eksi ucunu kalorifer peteğine değdirdi artı ucunu havada boşta tuttu ibre 4 voltu gösteriyordu:(( inanılır gibi değil ama böyle. Dedim ya kanser olursunuz bu ne deyince ben 30 yıldır bu işi yapıyorum kanser olanı görmedim demezmi:)) ayrıca bilimdel olarak bir yayın ve araştırma sonucu kanıtlanmış bir veride yokmuş bu konuda:)) bu anlattığım tv verici istasyonu ha cep telefonu vericisi değil ki bunun yanında cep telefonu vericisinin lafı olmaz ama duyuyorsun ne fırtınalar kopuyor. O dr arkadaşına bunu da anlat:))
Sağlıcakla kal.