27 Nisan 2015 Pazartesi

On altı dakika arı açık kalır da bir tanesi sokmazmı:)))

Bu hafta artık havalar tamam ısınıyorum dedi. Arılarda olabildiğince bol polen çektiler. Bahar güzel mevsim vesselam.


Bahçemde en güzel zamanlarını yaşıyor. Şebboylarım hem kokuları hem görsellikleri ile üst düzeydeler.


Arı sayımı azaltınca bahçeme yeterli zamanı ayırabilir oldum. Ot biçerken kişisel koruyucu önlemleri üst düzeyde alıyorum. Hem güvenlik hemde tozu otu kulağıma burnuma sokmaması amaçlı bu önlemler gerekli.


Alet çalışır el övünür atasözünün doğruluğu bu olsa gerek bahçemdeki otun biçilmesi yarımsaat sürmüyor.


Otlar biçildikten sonra bahçe tertemiz oldu.


Çimlerin yanındaki çiçeklik bölümü de elektirikli çapa makinası ile yarım saat bile sürmedi.


Bu hafta arılarımda yapılacak iki önemli işim vardı. Bunlardan biri karakovandaki koloniyi fenni kovana aktarmaktı. yaklaşık üç çıta kadar arı çıktı içinden. Toplam aktarma süresi (videonun tamamı) 16 dakikadır. Bu süre zarfında tek bir iğne yemedim. Sakin arıyla çalışmanın keyfi bu işte. Bu haftaki uygulamalarımdan bir diğeri ise yarım çıtalı bir başka karakovanımı standart çıtalı kovana almaktı onuda yatar testere kullanarak yaptım:)) onun filmini düzenlemeye vaktim yetmedi hafta ortasına doğru onuda yayınlarım. Arıcılık sezonu başladı benimde keyfim yerine geldi.

9 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

İlkbaharın gelmesi güzel tabii.Bir de arılarımız bunu anlayabilse daha güzel olacak.

Ot biçme makinasını övüyorsun ama benimkinin yanında nal toplar.

Benim tavukları , kazlarım ve ördeklerim sayesinde ot hiç biçmiyorum::))

SLM ve MUhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem hocam yeni sezonun hayırlı olsun...
Arıları nasıl hipnoz ettin, bu kadar uğraşıyorsun niye sokmuyorlar...
Birileri gerçek karniyol diye bağırırken bir yerlerini yırtacak...

Sağlıcakla kal...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abim benim onlarda geçde olsa anladılar bence merak etme önümüzdeki günler neler neler gösterecek bize. Bendeki tavuklarmı az yıyor yoksa ördek ve kazlarmı sendekılerı yıyor anlamış değilim zira ben hala ot biçiyorum:)) Sağlıcakla kal.

Sevgili ustam hıpnoz konusu malum meslek sırrı söyleyemem:)) kim neresini yırtarsa yırtsın nasılsa tıbbi tedavileri vardır:)) bizim arılarımız yerli ve durum ortada.. sağlıcakla kal.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Muhteşem Abim
Selamün aleyküm
Keyfiniz artsın eksilmesin, daim olsun hepimizi mutlu etsin inşallah.
Ot biçme ağaçların altında olunca, zamanla dal uçlarında kara leke (kuruma, kararma ve kabuk soyulması)hastalığı olabilir. Başımıza geldi.
Lütfen yeni ışkınların gelişimini sonbaharda takip ediniz.
Selam, saygı ve muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

"Keyfiniz artsın eksilmesin hepimizi mutlu etsin inşallah" demişsiniz bu ne güzel söz böyle çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz durum benim kaysı ve armut ağaçlarımda var:( bu uyarı içinde ayrıca teşekkürler. Ancak otları biçmesem olacak gibi değil. Siz çözümü nasıl buldunuz bilgilendirirseniz sevinirim.
Sağlıcakla kalın.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Muhteşem Abim
Selamün aleyküm
Bence sözün güzelliği sizin görüş açınızın enginliğinden ve muhabbetinizden kaynaklanıyor. Asıl ben size çok teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun...
Otlar biçildikten sonra yeşil saman halinde ağacın altında kalıyor. Dolayısı ile güneş çıkınca kılcallanma ile buharlaşma sürekli devam eder.Çıkan nem (gözle hissedilmez)ağaçların dal ve yapraklarında sürekli kalır. Bu da karaleke hastalığına yol açar.
Sırt tırpanıyla biçtikten sonra zaman kaybetmeden çapa makinesi ile topraklar karışması lazım. (toprağın üstünde yeşil ton rengi görülmeyecek.)
Karaleke olan dalları canlı yerleri çıkıncaya kadar dibden kesersiniz, kestiğiniz hastalıklı bölümü yere düşürmeden toplayıp yakarsınız.
Karaleke ilaçları vardır. Ağaçları (bizim tabirle çimdirecek gibi) sık sık ilaçlarsınız. İlacı ağaca sıktığınız gibi ağaç diblerine de sıkarsınız. ilaç 24 gün etkilidir.(Dozaja göre değişebilir.)
İyi bir mücadeleyle iki yıl içerisinde ağaçlar Allah'ın izni ile kurtulur.

muhteşem turunç dedi ki...

Hocam çok teşekkür ederim.

miriliburak dedi ki...

Abi selamlar;

Şu elindeki sakin arılardan bize de gönder birde doktor arısı olsun elimizde.
Parayı hiç dert etme usta para makinası gibin sayıyor bu günlerde :)

Ot biçme işi tırpanla dert oluyor ot parçalarının girmediği yer kalmadığı gibi lekesi de çıkmıyor ama bahçe güzel olmuş :)

Hayırlı günler...

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abim sen arı iste bea:)) ne demek. Usta makina gibi para sayıyor ama biz hala keçi etine hasretiz:)) abi tırpanla ot biçmeye bu elbise ıyı geldi. Çok terletiyor ama tertemiz çıkıyorsun içinden. Sağlıcakla kal.