13 Nisan 2015 Pazartesi

Bahar sonunda geldi...

Bu hafta evimin bahçesinden aşağıdaki tarlalarda açmış olan kanolalar böyle görünüyordu. Kanola trakyada arıcılık adına önemli polen ve nektar kaynağı. Kestane balına gidecek olan akdeniz bölgesinde kışlamış olan arıcılar bile kolonilerini kanolada geliştiriyorlar.


Benim kızlarda arıcı oldular:)) ölmüş kış arılarını henüz karıncalar uyanmadıklarından afiyetle tek başlarına götürüyorlar.


Bu hafta polen gelişide superdi. Özellikle sarı renk ağırlıkta tüm tarlacılar dolu dolu geliyorlardı.


Geçen sene ürettiğim f1 analı bir koloni yarım çıtalı strafor ruşette kışlamıştı. Onun çıtalarını birleştirip standart çıtalı hale getirdim.


Birleştirme işini abeslan dediğimiz biz dr ların boğazı görmek için kullandığımız ahşap dil basacağı yardımıyla yapıyorum. Arıcılıkta böyle kolay uygulamalar bulmak gerekiyor.


Koloninin son hali bu bakalım bu sene neler yapacak.


Pazar sabahı kalktım içimde bir sıkıntı var hayır olsun diyorum kendi kendime :)) derken tepeden bizimki göründü..:(( dedim buna şükür daha beterin beteri var:)))


Kahvalştıya gelmiş bide demezmi Şenoluda aradım diye:)) fare geçemeyeceği deliğe girmeden önce kuyruğuna kabak bağlarmış:)) Allahtan Şenol düşünceli adam gelmem demiş:))) Neyse bunu yanına bırakmayız biz ona gideriz:))


Çilek seramı görünce abi sen arıcılık işinden sonra bu işi de kıvırdın dedi. Sanırım kendide uygulayacak ya hayırlısı:))


misafiri boş bırakmamak lazım verdim budama makasını eline epey oyalandı. Bu arada bizim yapmaya vakit bulamadığımız asma budama işleri de hal oldu.


Dedim hayırdır ne  diye bu taraflara yolun düştü felan sohbet ederken meğer trakya karniolu almaya gelmiş:))) baktım kalkmayada niyeti yok yaptım bir kahve.


Dedim fal bakayım sana kapat fincanını deyince zaten neçe zamandır arı bulamıyormuş moral bozuk:(( denize düşen yılana sarılır hesabı anında fal muhabbetine atladı:))


Fincanı iki çevirdim dedim 5 dakikaya yola çıkarsan bu gün işin düzgün gidecek:)) dememle kalkması bir oldu:)) akşama duydumki Malkaraya kadar gitmiş eli boş dönmüş 650 km yol yapmış ama adam gudümsüz olunca fal neylesin falcı ne yapsın:)))


Bunlarda şebboylarım. Bu aylarda coşarlar hoş kokularıyla bahar geldi derler. Sağlıcakla kalın.


2 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Arıcılıkta anlık pratik çözümler çok önemli.Güzel bir uygulama olmuş.

Benim böyle bir pratik çözüm geliştirme yeteneğim yok.Sadece olanı geliştirebiliyorum.Yaratan böyle yaratmış artık ne yapalım.

Günün kapağı senden gelmiş ustaya.

Elinin altındaki arıdan haberi yok , kalmış 650 km yol yapmış::))

Aslında üzülmedim.Hani hep son dakika işlerimi çözerim diyor ya ,,, bu sefer yemedi::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi pratik çözümler bazen böyle denk geliyor işte :)) ustaya gelince bencede iyi oldu kaç aydır türkü soylüyorum sesini çıkarmıyordu dimyata pirince gitti evdeki bulgurdanda oldu işte:))
sağlıcakla kal abi.