18 Ocak 2015 Pazar

Arıcılık güzel şey. Hava düzeldi ben soluğu bahçemde aldım

Pazar günü Tekirdağda hava sıcaklığı 15 li dereceleri görecek haberlerini aldım. Cumartesi akşamından hazırlığımı yaptım. İnvert şurubumu kaynattım. Amacım öncelikli olarak kıymetli kolonilerimi kontrol etmek ve ihtiyacı olanlara şurup vermek.


ilk açtığım kolonim malesef mefta olmuş.. Ana arısı boylu boyunca yatıyor. Balı var ama az bir kısmı gözlere girip orada ölmüş. Sanki soğuktan salkım dışındaki bala ulaşamamışlar. 


Çoğunluk yerde yatıyordu. Napalım sağlık olsun dedik.


Bir diğer kıymetlim canavar gibi. 


Hemen invert şerbeti verdim. Şurubu alabilmek için merdiven olarak kullanmaları amacıyle çubuklar sokuşturdum ve uçlarını hemen yandaki peteğe sapladım. Bunu yapmazda içine tahta parçaları mantar parçaları atarsanız arlar şurup içinden çıkamayabiliyorlar, düşüp ölüyorlar.


Geçen sene ürettiğim f1 lerimden biri maşallahları vardı bunları şuruplama gereği duymadım zira üstten bakarak stoklarının yeterli olduğunu görebildim.


bir başka f1 im bizim usta buna bayıldı kızlarının hepsi tek renkmiş:) bundan erkek alacakmış sezonda:) beyaz erkek ticaretine başlayacağız:))


maşallahı olan bir kolonim daha.


aynı tarz şerbetleme tekniği bunada uygulandı.


klasik kedi besleme görevimizide ihmal etmedik.


Vee bu hafta biraz canımı sıkan bir olay. Denizli horozumun makat kısmındaki tüyleri dökülmüş. Beyaz beyaz  bana mantar hastalığı olduğunu düşündüren bulaşıklıklarda vardı sanki çıplak kısmında.


İnek yemek yiyor, geziyor hatta ötüyor.. anlayacağınız keyfi yerinde, ancak orasını arada yere sürtüyor ve sanki geriye doğru düşecekmiş gibide olyordu. Düşündüm ne yapabilirim diye önce o tüyleri dökük kısma mantar kremi sürdüm:)) birde ipiğinin hemen arkasına gagasıyla ulaşamayacağı yere biraz baytikol sürdüm. Bakalım ne olacak. Bu konuda bilgisi olan varsa yorum atarsa sevinirim.




5 yorum:

miriliburak dedi ki...

Abi selamlar;

Değerli arıcığın için üzülme, diyeceğim ama o anayı 5 bin avroya satardık, fena oldu :(
Ne diyecem bu ara para balyalarının üzerinde uyuyorum kalan sağ ana için 10 bin avro veririm artıran varsa onun olsun.
Doktordan araba, ev olacak da arı olmayacak mı? "Doktor şecereli arı" işte, daha ne olsun?!

Ama horozu hediye alabilirim ona param yetmez :(

Hayırlı günler...






yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Kaybın için üzüldüm.Geçmiş olsun.

Bizim erkeğin kıçını ortaya serdin.Bundan sonra artık meydanlara da çıkmaz::))

Böyle bir sorun başıma gelmedi ama senin tesbitinine katılmakla birlikte bir kanatlı veterinerin bilgisine başvurmakta fayda var.

Susex horoz kilo tutmaya başlamış.Gelişimi gayet iyi görünüyor.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yaw Fatih onu kimler istedi ne paralar teklif edildi de ben vermedim:)) Asıl denizli horozumu vermem o hepsinden kıymetli ona paran hiç yetmez sağlıcakla kal.

Yusuf abi horozun kıçı tıbbi konsültasyon amaçlı olarak ortaya serildi :))) ama demek senin doktorluğun bu konuda yeterli değil:)) dur bakalım ben beleş muayene ve tedavi peşindeyim. Susex horoz evet iyi etlendi bir ara bakacaz bakalım tadına sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi kıymetli arıyın öldüğüne üzülmedim desem yeridir.
Eskiden yas tutup karalar bağlardık.
Çaresizdik şimdi öylemi çok şükür...
Kaç tane değerli arı istiyorsun sayı söyle...

Horuzlar için endişelenme, yeriz kurtulular...
Hiç birisi ortada kalmaz yani, bu iyiliğimide unutma...



Sağlıcakla kal...

muhteşem turunç dedi ki...

Canım ustam benim beş tane kadar alsam çok hoş olaak. Horuzlar niye orataa kalsın ve neden sana yedireyim dermişim gel bea :))