14 Aralık 2014 Pazar

Fırtınadan olsa gerek :(

Bu hafta pazar sabahı hava günlük güneşlik soluğu bahçede aldım. Yüzümde güller açıyor etrafı bir dolaşayım diyorum. Önce terasdaki kıymetlilerimi kontrol edeyim diyorum. Terasa çıkarçıkmaz görüntü bu:((
Yahu buraya ben yokken insan çıkamaz, hayvan çıkamaz :(( hale bakın. Etrafı korunaklı fırtına diyesim geliyor ama diğer strafor ruşetler yerinde duruyor. Akıl sır erecek iş değil:((


Neyse kapak açılmamış ve arılar açıkta kalmamış. Bu ruşet arıkent firmasının. Bence en iyi tarafı kapağın şapka gibi sıfıra sıfır geçmesi. Kapak tavanı ile çıtalar arası mesafe 8 mm bu nedenle arılar petek örmüyorlar vede örtü bezi naylon vs kullanmanıza gerek olmuyor. Kovanı düzelttik ve öğlene doğru bir kontrol yaptım. Çıtaların yerleri bile değişmemiş. Zaten sıkıştırma yapmıştım ama çıta sayısı tamdı. Bu nedenle kayma felan olmamış.


Açmışken bir bakalım dedik epeydir kovan açmıyordum.


Durumlar iyi, ana yerinde yavru avuç içi kadar var. Rahatladık.



Bahçeye indim bizim kızları saldım. Bu hanım dizimin dibinden ayrılmaz. Sanırsınız ev kedisi:)) Öbür tavuklardan yediği dayağın haddi hesabı yok :))kafa göz dağılmış durumda.:))


Diğerleri grup olarak geziyor..


bizimki bacaklarımın arasından ayrılmıyor:))


Klasik ev makarnası menümüz, cümle hayvanların emrindeyiz.


Bizim tırsık makarnaya sulanıyo ama kedi öyle bir bakıyorki yemedi gitsin yanına..:))


Seramız bu durumda bazıları şimdiden çamura yatmaya başladı. seraları hava almıyormuş bizimkide almıyor hatta bu gün suladımda:))


Bu hava kaçmaz bütün ağaçlara bakırlı ilaçla banyo yaptırdım.


Bu armut ağacı santa maria cinsi ona iyi bakıyorum:))


Gübrelemesi de tamamlandı.


Kaysı ağaçlarımda bakırlandı ve gübrelendiler. Bahçede işlerim bitti sayılır. Bahara kadar artık oynar dururum.


Haftaya işler yoğun büyük olasılık bahçeme gidemeyeceğim. Tavuklarıma yem ve suyu bol verdim. Aslında sürekli olarak üç hafta yetecek kadar veriyorum ki kar kış olur gidemezsem aklım onlarda kalmasın..

9 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi senin ruşetin başına hortum gelmiş sanki.
Başka bir şey yok bu ruşet diğerlerinden hafif ondan devrilmiştir...
Sarı tavuğu bana getir dayak yemeden kurtar, yerim kurtulur, yazık yav...
Kıvırcık konusunda çamura yatıyorlar filan diye kendinden bahsetmiyorsun değilmi...
Biz serayı özellikle havasız bıraktık, nal toplamayasın diye, sevildiğini bil...
Şimdi sen havalara girdin ya, seraya havayı verdik gitti ...

Sağlıcakla kal....

miriliburak dedi ki...

abi selamlar;

Straforun bu hale gelmesi bir işaret olabilir dimedi dime :)

Bahçe işlerinde oksalik asit ne ise bakırda meyve ağaçlarında o kadar önemli.
Özellikle cevizlerde kışın bakır yapılmadığında baharda hastalık çeşitliliği çoğalıyor.

Nasılsa dul horozum mefta oldu sürü mağduru tavukları gösterirsin :(

Hayırlı günler...

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi diyeceksin bunların stokları az ruşet hafif yok bea baktım stoklarıda var. Ayrıca üzerinde kocaman baca tuğlasıda vardı ve diğer ruşetlerde aynı. Bakır konusunda geçen seneden ağzım yanık. İhmal ettiydim ve bütün ağaçlarımda mantari hastalık, sakızlanma başta olmak üzere bir sürü sıkıntı yaşadım. Bu sene tedbirliyim. Senin rahmetli dul horoz bu manzaraları rüyasında göre göre kahrından öldü:)) Pazardan bi kıçı kırık tavuk alıpevermeyenler utansın bea:))) Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili ustam bizim meslekte kolay teşhisi herkes yapar ayrıntı ve çok yönlü düşünmek esastır eskiler. Bu dediklerinin hepsine baktık. Yoksa açtıkda seyrettikmi sanıyorsun. Sarı tavuk yenirmi be öbürlerini yeriz. Sera konusunda yeni çamur yatma taktiğinde bu he:)) benim için serayı havasız bırakmışmış:)) görecez bakalım. Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Abi kedidir kedi.deme di deme::))

Ayı senin terasa çıkamayacağına göre ::))

Rüzgar bazen sanki bir yol izliyormuşcasına türbülans yaparak ilerliyor.Ve ben buna şahidim.Muhtemeldir ki seninkini başına da bu tür bir olay geldi.

Önemli olan sonuç kısmında bir sorun olmaması.

Yavru bana göre az.Acaba burada da polen ile ilgili bir skıntı yaşıyor olmayasın.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi kedi aklıma gelmedi evet o inek çıkabilir. Hava turbulansıda ihtimallerden biri.Ben birde ayaklardan biri farkında olmadan dokundum iğreti durdu ve rüzgarda yıkılma kolaylaştı diye de düşünüyorum hayırlısı bakalım. Hava çok güzel değildi diğerlerini kurcalamak içimden gelmedi ama ilk güzel havada buna takviye gerekebilir diye düşünüyorum. Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Allahın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşallah.
Uzun zamandır sizleri (bütün ekibinizi) takip ediyorum hemen hemen hepinizin sayfalarını baştan sona okudum. Şimdi siz diyeceksiniz yahu sende kimsin :)? Aslında bende sizlerden biriyim, sizleri her okuduğumda sizinle güldüm sizinle üzüldüm sadece o mangal ziyafetlerinden faydalanamadım o kadar:). Muhabbetinizdeki samimiyeti görünce artık benimde abilerimin yanında yerimi almam gerekli diye düşündüm ve ilk yazımı Doktor Muhteşem abime yazayım dedim, çırağı kalfayı ustayı aşıp BAKAN'a yazmam doğru olmazdı değilmi ? Kabul görürse şayet bundan sonra mangal keyfi hariç (sizlere çok uzağım maalesef) bütün sanal ortam ve paylaşımlarınızda Artvinli kardeşiniz de sizlerle olmak ister. Allah emanet olun.

muhteşem turunç dedi ki...

Ahmet bey amin cümlemize olsun diye güzel duanıza bende iştirak edeyim. Ne güzel yazmışsınız bizde ekibimizi sayenizde daha kalabalık hissettik. Ayrıca kusura bakmayın yorumunuzu yeni fark ettim ve yayınladım. Sağlıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Estağfurullah abi ne kusuru, aslında size yazdığım ilk yazıyla birlikte ilk deneme blogumu açtım ve size yazdıktan sonra inanın günde 10 defa bakıyorum Muhteşem abi yorrumumu okudumu cvp yazdımı diye. Okumayı bırakın birde cvp verdiniz, çok teşekkür ederim. Bende 2015 yılından itibaren arıcılık ile ilgili faaliyetlerimi paylaşacağım Allah nasip ederse. Size ve bütün samimi ekip arkadaşlarınıza selam ve saygılar. Allaha emanet olun.