25 Ağustos 2014 Pazartesi

Her işimi kendim yaparım..

Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye oda "her işimi kendim yaparım" da ondan demiş.  Benim boynum eğri değil ama kek işini bu sene kendim halletmek zorunda kaldım. Neden derseniz ağzıma kadar doluyum vakit yok kekçiye gideyim. Sonunda aldım pudra şekerini bizim kekçi Mustafa abimizin ölçülerine göre yoğurdum kekimi zaten üst üste koy 12 koloni yetti de arttı bile.


Bu hafta yalatma amaçlı kolonilere verilen süzülmüş petekleri aldım. Kolonilere kışlama amaçlı düzenlemeler yaptım. Ballı çıtaları en dış kısma


Polenlileri hemen onun iç kısmına


en orta kısmada yavrulu çıtaları dizip kuluçkalığı düzenlemiş oldum. Bu aralar teşvik amaçlı kek verip kış arılarını oluşturmaya, varoa ile mücadele etmeye çalışıyorum.


Bir kolonim çok agresifti onun anasını hallettim ve yeni ana verdim. Mübarek birde güçlü koloni işi bitirene kadar benim el çuvala döndü. Sağ elimdeki iğne sayısı 20 üzerindedir. Allahtan eldiven kullandımda iğne çıkartmak sorun oluşturmadı:))


Kolonilerimden bir tanesi anasız kalmış yeni ana çıkmış arı sakin gözler parlatılmış ancak gelgelelim yumurta yok :(( Ara tara anayı göremedim işi sağlama almak amaçlı olarak benim ana arı üretim kutularımdan birinden yumurtalı larvalı bir çıta aldım verdim. Haftaya meme görürsek anlayacağızki ana mefta o zaman bir hazır ana dayanırız bunada. Haftaya kadar ellerinde kapalı larva bilem kalmaz erkekseler kabul etmesinler.:))


Benim son kutular yarım çıtalı. Böyle bir çıtanın (ki ben plastik yanak kullanıyorum) üst ve alt çıtasını standart çıtayla değiştirince ortaya bu çıkıyor ve bunuda koloniye veriyorum.


Strafor ruşetleri bu sene ilk kez kışlatacağım bakalım. Geçen sene son anda alıp kullanmaya başladığım ve hatta kendim de yaptığım strafor ruşetler bakalım bu sene ne yapacaklar. Geçen sene strafor bölme tahtalarına dayalı petek yüzelerine bile yavru atıyor deniyordu bu sene gözleyeceğiz.


Akşam üstü işleri bitirmişim. Yorgunluk paçamdan ter olmuş akıyor. Güneşin batış vakti körükte bir nazlı yanıyorki oturdum seyrettim. Görüntüledimde ki sizde seyreyleyin diye..


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi eliniz cok kotu olmus ya ; ((
Ben agresif kolonimi once ikiye boldum sonra anayi bulup hallettim. Iki tarafta orta guce dusunce meme temizle ve ana verme isleri cok kolay oldu. Fakat.. 8. Gun kek kismini actigim tarafta anayi kestiler. Kontrol ettim ana yok , kavra yok , meme yok. Resmen intahar.. 8 tane kabul ettirdim bu sezon ama arada boyle psikopatlada azda olsa cikiyor demek ki? Anasiz memesiz lavrasiz koloni nasil bir ic gudu ile ana ariyi keser anlamis degilim. Garip bu arilarin dunyasi..
Eline cok gecmis olsun..
Saygilar
Kis geldi geliyor; )

ARICILIK VİDEOLARI dedi ki...

Muhteşem abi ne hikmet bilmem bu deveye hep soru soruyorlar, neden boynun eğri, meslegin nedir,inişimi seversin çıkışımı gibi, senin bahsettiğin soruyuda kurda sormuşlardı be yanılmıyorsak iyice yaşlandın gibime geliyor...
İyiki eldiven kulanmışın birde eldiven kullanmasaydın,seneye elini ramazan davulu olarak kullanırdık beya...
Sen işleri yoluna koymuşun benim toparlanmam bir ayı bulur, gözleri birleştiriyorum, kuvetli arıları bölüyorum, Allah sonumuzu hayreylesin...
Her şeyin hayırlısı...
Sağlıcakla kal...

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Muhteşem Abim
Selamün aleyküm
Arı kimin elini sokacağını biliyor. Tabiki Dr. eli. Yirmi iğne vız gelmiş...
Yine de geçmiş olsun...
Bu sene bir kovanını çift katlı kışlatacaktım. Fakat diğerlerini takviye olarak desteklediğimden hedefime ulaşamadım. İnşallah seneye.

Selam, saygı ve muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Zülfü kardeşim teşekkür ederim elim çok kötü olmasada iyi değildi:)) gezginci arıcılar sayesinde böyle azda olsa senin deyiminle psikopat arılar çıkıyor işte:))sağlıcakla kal.

Sevgili ustam gülmekten öldürdün beni kurdun boynu nezamandır eğri:))) kimin yaşlandığı belli oluyoru:)) o dediğin kurda sormuşlar boynun neden kalın diye olacaktı emme :(( neyse kimse duymadı zati üzülme:)) senin işler i yoluna koyman bir ayı bulsunda geçmesin kış gelmeden bir yol gezelim:) sağlıcakla kal.

Abi el dr yada hoca eli fark etmiyo :))öyle sokuldumu böyle oluyor:)) güçlü kolonilerimi çift katlı kışlatıyorum bundan da memnunum. Sanıldığı gibi soğuktan bir şey olmuyor. Bir ip ucuda vereyim balık besleyenler bilir aynı cins balığı küçük akvaryumda ve büyük akvaryumda besleyin aradaki farkı görün. Sağlıcakla kalın.