9 Haziran 2014 Pazartesi

Beyaz kelebekler..

Bu hafta gene bizim kıza çalıştık. aslında laf aramızda sadece ona çalışıyoruz da bizimki laf olsun işte :) Daha dördüncü sınıfta ama sonuçları bir ömür boyu onunla birlikte olacak bazı sınavlara girip çıkıyor işte. Bize düşense bahçede oturup böyle beklemek:)


Pazar günü hava günlük güneşlikti. Lavantalarım açmış arılar ve beyaz kelebekler  çiçekten çiçeğe koşturup duruyorlardı. 


Bu aralar bahçe işlerim ön planda. Sevgili ustamın verdiği oturak ve sırık domateslerimin ilk çapaları ve boğaz doldurmalarını yaptım. Telefonda diyorki bizimkiler meyveye durdu:( durur tabi bize verdiklerinle seninkiler arasında 1 ay yaş farkı olursa :))


Öğlen gibi kutularımı ve kıymetli kolonilerimi kontrol ettim. Kutular aç:(( beslemeye devam.. Aslında bu sene ilk kez bu kadar arılarımı aç görüyorum. sebebide belli aslında yağmurlar..


Larva transferlik iki çıta yapsakmı dedik nolurki deyip yaptık ama noldular, sonuç haftaya



Tavuklarda beni gördüklerine en çok sevinenlerden:)) niye derseniz ben yoksam kapalı kalıyorlar.


Kızımla meyve ağaçlarını bir turladık. Dutlardan olmuşları olmaları gereken yere gönderdik.


Asıl bu haftadan sonra işlere başlayacağım. Kızın okulu önümüzdeki hafta tatile giriyor. Allah izin verirse  haftada üç gün bahçemdeyim.

8 yorum:

A. Gökhan Dellal dedi ki...

Merhaba Muhteşem Abi,
'Daha dördüncü sınıfta ama sonuçları bir ömür boyu onunla birlikte olacak bazı sınavlara girip çıkıyor işte.' demişsin. Maalesef sistem burada da pek farklı değil. Böyle saçma şey mi olur ya?! Hayırlısı diyelim be Abi. Okul bir tatile girsin sende rahatlarsın artık.
Kutuları ve yaptığım bölmeleri geçen senede bu senede hiç beslemedim. Hem unutkanlık hem tembellik:) Bir gümleyecekler sonra aklım başıma gelecek:) yarın mutlaka beslemem lazım biraz, gerçi bir haftadır yarın diyorum:)
Selamlar

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi senin imtihanların daha çok var ba:))
Domateslerin arasında bir ay yok sadece bir hafta o kadar fark ediyorki anlatamam, kapalı halı saha gibi bir şey düşünülse sera türü mayıs içinde kullanılsaydı şimdi domatesleri yerdik.
İlhami abiye modeli verdim hala yaz geldi bizim açılır kapanır sera yapılacak...
Elinize iki dut alıp midemize indirdik havaları yapmayın darıcaya gel ben sana çeşit çeşit kova ile dut vereyim...
Sarı kızlardan birisi senin zaten niye gözüne kestiriyorsun...

Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Abi isten gucten ve kizinizdan bir zamanda kendinize ayirin;)

Saygilar sevgiler

muhteşem turunç dedi ki...

Gökhan kardeşim benim zamanımda yoktu daha ilk okulda böyle sınavlar. Ancak benim zamanımla kıyasla şimdi arasında üniversite sınavına girenler altı kat arttı. Yani yarış çok hızlandı tabi çocuklarda yarış atına döndüler. Kutuları hiç beslemedim deyince ...bir aç bak haber vermeyide unutma demekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Ağzından bal damlıyor ustam inşallah daha çok sınava girerim:))Domateslerde kesin bir ay fark var. Sera işi bizi bozar biz dışarda doğal ortamda yetişen domates yemeliyiz. Dut sadece elimizdekimi sandın kova neki :))

Zülfü kardeşim o işe ve kızıma ayırdım dediğim zamanların aslında hepsi kendim için keyifle ayrılmış ve zevkle uğraş verilen zamanlar. Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Haziran ayında besleme yapmak heee ...

Bu yıl da senin ora pek iyi gitmiyor.Hayırlısı olur inşallah.

Dünya'nın çivisi çıktı , çivisi ...

Kızımız çok şanslı.Ömrünü ona harcayan bir babası ve annesi var.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi dünyanın çivisimi çıktı çatımı delindi ne dersen de ama zayıf koloni ve kutularda açlık had safhada. Kızımızda allah için görevlerini yerine getiriyor hani.. sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Selamlar Muhteşem abi,
Çocukların sınavları hiç bitmiyor be abi, bizde de durum aynı.Bu sene sezon ilginç değişik geçiyor, çiçekler açtığında ya aşırı yağmur yağıyor yada aşırı sıcak oluyor ortası yok gibi bir şey.

Selamlar saygılar.



muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi bu sene her şey bir hoş :)) benim işlerdeki yoğunluk cabası:(( ama hayırlısı diyelim sağlık olsun.