23 Şubat 2014 Pazar

Mevsimsel bahçe işleri bitti sayılır, yavaş yavaş plastik musluklara geçiyorum.

Geçtiğimiz hafta festivalden aldığım plastik muslukları bu hafta kıymetli kolonilerimin kovanlarına monte ettim. Oldukça güzel durdular. Sağdaki kovan eski hali. Aliminyum sac monte ederek daraltıyor, yahutta taşıma sırasında kapatıyorum.


Tanesi 3 tl. Arı evi Ercan abimiz bana beş adet sattı, hemde benim gibi pintiye:)) Bu koloni strafor ruşetteydi. Sıkıştı ve 10 çıtalık kovana nakledildi.


Boşa çıkan strafor ruşetin musluğuda böyle sac şeklinde olanlarla değiştirildi. Balkondaki eski 16 numaranın kopyasına yuva olacak.


Bizimkilere yemek kısmet olmayan tavuklarım bahçede havalı havalı geziyorlardı. Bir ara her kuşun eti yenmez dediklerini de duyar gibi oldum:))


Arılardan arta kalan zamanlarda budanan ağaçlara bordo bulamacı ile ilaçlama yaptım.


Bu inekde koyun sürüsünün bekçisi. Uzaktan flört ettik. Çağırdım ama yanıma gelmedi. Sırtımdaki pompadan tırstı.:)


Terasda kışlayan ( rahmetli :)) onu öldüren kendini bilir:)) 16 numaranın kızı olan f1  koloni strafordan standart kovana alındıkdan sonra bahçeye alındı. Bu işlemde yakın mesafe arı taşıma tekniği kullanıldı.


Strafor ruşete kısa ana kutusu çıtaları için kanal açıldıktan ve metal sac musluk takıldıktan sonra balkona getirildi.  


Balkondaki kıymetlim (copy 16) buraya aktarılacak. Yavru durumuna bakılırsa sıkıştı sıkışacak.


Mersinden bile böyle yavrulu çıta haberleri alamadık ona yanarım:))


Hadi sıkışta göreyim seni deyip kapadık.


Bahçede çok daha fazla iş yapıldı ama zaman kısıtlı olduğundan fotoğrafla oyalanmayalım dedik. Bu hafta enginar kaybı yok. İlaç etkili. Çim alanda iki adet taze tümsek daha tablet koydum. İnşallah bitirdim bu köstebek problemimi.

6 yorum:

A. Gökhan Dellal dedi ki...

Merhaba Muhteşem Abi,
Yeni musluklar hayırlı olsun, 3TL bedeva sayılır:)
Balkondaki arı güzel gelişmiş, yavru alanı çok iyi görünüyor. Burada havalar biraz daha ısınsın, darısı bizim arıların başına.
Köstebek benim Arılıktada var, ama bir tane değil. Onun icin uğraşmıyorum, zaten Devlet tarafından koruma altındaymış. Pek bir zararını görmedim şimdilik, hele bir zarar versin:)
Selam ve saygılarımla

Unknown dedi ki...

Köstebegi merak etmistim bende;)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abim bu hafta sonu çalıştım falan filan diye ayak yapıp durma. Sırtına bir pompa alıp poz veriyon...
Mersindeki yavruları göstermez isem nasıl göreceksin:)
Senin için çalışkan ekotip köstebek araştırıyorum, yol boyu gelirken tarlalara baktım, oldukça verimli hatlar tespit etmişim :))

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Gökhan kardeşim Merhaba. Plastik musluklar hakikaten bedava :) balkondaki sıkışmak üzereydi ki strafor ruşet aldım. Darısı sizlerin başına. Kostebege gelince çok enteresan demek koruma altında bostanlara zarar vermiyormu çiftçiler nasıl mücadele ediyorlar. :))sağlıcakla kal.

Zülfü abi rahmetli merak edilmeyecek gibide değildi hani:))sağlıcakla kal.

sevgili ustam bi göreyim şu Mersin yavrularını:)bu hafta öldüm bittim daha geçenlerde gelen budamacilarin yerlerde bıraktığı dalları kaldırmaya fırsat bulamadım. Abi bak kostebekler almanyada koruma altindaymis oraya ihraç edebilirsin belkim:) sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Abi görüntüler harika maşallah,
filimlerde hep aramızda bir köstebek var derler :) neden acaba.

selamlar saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi Teşekkürler. Filmlerdeki kostebek denince nedense usta aklıma geldi :)herkes enginar kayiplarimda onun parmağı var diyor. Sağlıcakla kal.