16 Şubat 2014 Pazar

Feshanede güzel bir gün geçirdik..

Cumartesi sabah hava yağmurlu, bizimkini metro durağından aldık. Adam ekabir arabayla gel ıslakmı gidelim festivale dedi ve başladık güne :)


İlk çektiğimiz kare; Eskişehir arıcılar birliği başkanı Bünyamin Yiğit, İstanbul birlik yönetiminden Nimet Çavuşoğlu ve İlhami Uyar abimiz. 


Magazinciler her zamanki gibi iş başında foto çekenler ve çekilenler.:)


Güner Kayral abimiz her zamanki gibi yerini almış. İlginç ürünlerle dolu standında ve başı kalabalık. Zar zor merhaba dedik.


Bal üreticilerinin standıda azımsanmayacak düzeyde idi.


Bu sene camdan yapılmış bir kovan akvaryum gördüm. İlginç tasarımladan biriydi.


Sepet kovana kasnak koymuşlar güzel bir görünüm ortaya çıkmış.


Benim ustanın ana kutularının plastikten yapılmış olanı. Güzel olmuş, çıtaları uç uca eklenip standart çıta haline gelebiliyor.


Benim bu seneki kahramanım Ali Osman Çalık abimiz. Pınarhisar bal üreticileri birlik başkanı. Kahramanlıkda neki derseniz; beni bu sene köstebekden kurtaracak ilacı yollayan adamdır kendisi.


Straphor kovancılar iş başında. Finlandiyalı bir firma çok güzel tasarımlı ve kaliteli bir kovan getirmiş. En iyi tarafı kat ve ballık duvarları geçmeli. Birbirinden ayırıp istifleyerek çok az yer kaplamasını sağlayabiliyorsunuz.


Ortadaki arkadaş muhtarmış. Bizim usta diyorki yaw sen fotolarda pek heybetli görünüyorsun ama ufak tefekmişin :) buyrun bakalım; duyanda bizimkini pek heybetli biri sanacak:)) kiloya vurun muhtarla benim yarım bile etmez.:)


Arı evi Ercan kardeşimiz helak olmuşları oynuyordu..:) cumartesi akşamı yastığı gördüğünü hatırlıyordurda sonrası yoktur:))


Nihayet uyanabilip gelebilen biriyle top-10 tamamlandı:))


Sohbeti seyredende memleket meselelerini konuşuyorlar sanır. Konu bizimkinin arıları yani Ali Türk arısı. Ne özelliği varsa anlattıda anlattı.. Sağdaki kardeşimiz Eskişehirden Hüseyin Diner miş. İlle senin arılardan isterim diyordu. Ben kaş göz işaretiyle alma beş para etmez felan demeye çalıştıysamda anlamadı. Artık seneye yazarım alma dememişmiydim diye :)


Yeni piyasaya sunulan 50 tane bitki esansından oluştuğu söylenen varoa ilacını üreten tanıtan ekiple birlikteydik. Bizede kısa bir sunum yaptılar. Kendilerine teşekkür ederiz. Numunede aldık bu sene deneriz.


Kayseriliye mal satmışım kolaymı gel bi foto çektirelim dedi:))


Ercan abi uğraşma parmak ucuna kalkmakla olmayacak:)) bu sene bunu bi ıslatalım çeker nasılsa o zaman boyları ölçeriz :))


Anlayacağınız dostları gördük yeni ürünlerle tanıştık ve güzel bir gün oldu. Akşamına arılığa da gittim bu gün sabah dehşet sis vardı. Açlık tehlikesi olan bir katlı kovanım vardı sadece ona şerbet verebildim. Onun dışında sis açılır açılmazda döndüm. Bunca fotonun yanında ordan foto da koymadım.

7 yorum:

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

I would like very much to be with you! Precious moments!
Many greetings to all of you!

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi paylaşım için teşekkürler,yurt dışında bizim bir tek bu eksiğimiz var,fuarlara dostlarımız ile gidemiyoruz :)

Selamlar Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Mr. Θεοδόσης Κατσαρός thank you very much.

Mehmet abi fuarlarda dostlarla karşılaşmak evet, güzel oluyor. Ama sen oralarda fuar olunca çağır geliriz :)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi koşa koşa yazlığa gittin havanı aldın ben sana dedim festivalde kal...
Gerçi ne desem boş artık...
Ustalığı bir sefer verdik, ne halin varsa gör beya..
sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili Ali bey :)) havanın sisli olmasıyla benim ustalığımın ne ilgisi var anlayamadım. Genede hakkımı yeme o havada bile açlık tehlikesi olan hıyara 2 lıtre serbet verdim:))

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Abi 11-12 arası buluşuruz dedik
, saat 12 de fuar alanındaydım.Şahitlerimde var hani.

Yalnız ben strafor kovan ile uğraşırken , aradan arazi olmuşsunuz.Hatırlatırım ::))

Sağlık olsun , biz nasıl olsa her daim buluşuruz ama bu Feshane de Bursalı dostlarıma zaman ayıramadım ona üzülüyorum.

Bu aralar Usta belge konusunda dikiş atmaya çalışıyor ama anlaşılan hala akıllanmamış.Bahçede eksik kalan birşeyler varsa haber verde , belgeyi sağlama alalım ::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi sen bu aralar benim bildiğim Kayseriye de gitmedin ama neyse :)) ustalık belgemde sıkıntı yok. Yasalarımız gereği biliyorsun verilmiş haktır o geri alınamaz:)) sağlıcakla kal.