16 Ekim 2013 Çarşamba

Bayramınız kutlu olsun.

Bu bayram dokuz gün tatil olunca cumartesiden soluğu arılığımda aldım. Yazlıkçıların giderken bıraktıkları kediler ve köpekler malesef her sene olduğu gibi aç. Bizede beslemek düşüyor.


Arılar tek tek elden geçtiler. Yeterli düzeyde gıda stoğu olanlar ve olmayanlar işaretlendi. Artık defter tutmuyorum direk koloni üzerine işaretleme yapıyorum, bu benim için daha kullanışlı oldu.


Zayıf koloniler sıkıştırılıp sarıldı. çuvalın dış kısmında şerbetlik kullanıyorum havanın güzel zamanında çuvalın altından geçip şerbeti alabiliyorlar. Tabi bu uygulamanın son aşaması tarafımdan görüntülenememiş olmasıyla sadece tarif etmekle yetinildi.


Güçlü olanların ise sıkıştırılmalarına gerek duyulmadı. Aslında ben sıkıştırma işini pek uygulayan biri değilim. Tecrübelerim bulunduğum bölgede bu işlemin koloni çok zayıf değilse gerekli olmadığını bana söylüyor.


Tavuk kümesinin yazlık konumdaki kapısı özellikle gece sıcaklıklarının düşmesiyle kışlık konuma getirildi.


Artık önlerinde gezinme bölümleri olduğu için sıkıntı yaşamayacaklarını umuyorum.


Balkondaki kıymetli kolonimde ise besin stoğu iyi durumda. Bu kolonim katlı kışlayacak bakalım nasıl olacak.


kuluçkalık üç çıta yavrulu.


Bu kutu yarım standart çıta ebadındaki çıtalardan oluşuyor ve her katta altı çıta bulunuyor. Bu kutudan bir adette yazlığımda var. Kışlama durumunu bu sene göreceğim, bakalım neler yapacak. Öyle sanıyorum ki bu kutu; sanırım ana arı kutusu olarak şimdiye kadar kullandıklarım içinde en iyi kışlayanı olacak .


Besleme işi sadece arılarla sınırlı değil, mahallenin kedileri de balkonu mesken tuttu.


Bu haftalıkda bu kadar çalışıp İstanbul a salı gecesi döndüm. Malum hafta sonu trafik keşmekeşi vs. gözüm bahçemde kalmayı yemedi. Herkese iyi bayramlar.

2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi, hayvanlar büyük sorun, ayrıca kim hayvan belli degil...

Arıcılıkta işler artık bir kaç ay rölantide olacak.

Besleme işinde sadece mahallenin kedileri olmasın, mahallenin arıcılarıda var,nasılsa komşu degilmiyiz beya...

Hayırlı bayramlar, sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili ustam "kim hayvan değil belli değil" görüşüne katılıyorum. Ama elden ne gelir derler ya işte anca satıp söküyoruz. Artık gezme zamanı nasılsa dediğin gibi işler bir kaç ay rolantide olacak. Benim oralar uzak iyisimi sen hazır ortalığı toplamışken senin arılıkda bir buluşalım. Gözün korkmasın şöyle ufak bir kuzu yeter.sağlıcakla kal.