21 Ekim 2012 Pazar

Bu hafta kendi bakımımı tamamladım:)

Bu hafta, cuma akşamı arılığa gittik. Bir zamandır kızın partileri, gösterileri bilmem ne epey uzak kalmıştım yazlığımdan:) İlk iş bizim kızları saldım bir haftadır kapalı gariplerim. Güneşlenme bölümlerinin inşaatıda bitmek bilmedi:) ama az kaldı..
 
 
Akşam mangalı yaktım, patlıcanları közledim:) korkum yok nasılsa usta uzakda:)

 
İşte patlıcan salatası...hani reklamda diyor ya "illaki" bu olacak sütün yanında:) olmazsa olmaz...

 
Bizim fırt fırt da pinpon topu sektiriyor:)

 
Cumartesi günü sabah arı uçuşu yoktu. Benimde arı açmaya niyetim yoktu:) sadece cekmeceleri kontrol ettim ki geçen hafta uyguladığım varroa mücadelesinin sonuçları devam ediyor.

 
Havalar soğudu. Fare denen inekler geçen sene üç kolonimi söndürmüştü bu sene işi sağlama almak lazım deyip tenekeden 8 mm yükselikde girişler hazırladım.


 
Bazzılarına da göz genişlikleri 8 mm olan elek telleri koydum.

 
Bizimki tek gözünü kırpmayı öğrenmiş:) tarihe not düşmek adına resimledik:)

 
Pazar sabahı yağmur başladı ki ekmek almaya giderken gök kuşağını görüntüledik. Eh artık kış moduna girdik Kovanlarımızda kışlık stoklarımız tamam. Varroa mücadelemiz tamam. Bu durumda napılır sırt üstü yattım:) Artık baharın gelmesini bekleyebiliriz.


6 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi yav hava durumu şu an 18 derece ve benim ayaklarım üşüyor. Hayret şimdiden ayaklarımın altına koyduğum mermeri ısıttım ayaklarım sıcacık oldular::))
Yani anlayacagın yaz gitmiş be.

Bence 8 mm den bizim ekotip fındık faresi geçer demedi deme::))

Bu sıra sende biraz azma görüyorum, geçenlerde Vecdi abim bişi demişti, kırkından sonra azanı teneşir paklar, Allah etmeye dedi,dedim ki eninde sonunda edecek, kendine gel beya, illa sütlü maül içeceksen ayran iç ayran.

Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi bütün bakımlar yapıldığına göre inşallah kayıpsız bir kış geçirirsin,közde patlıcan salatası benimde hoşuma gider afiyet olsun.Fareler için önlem alman iyi olmuş abi çünkü onlarda kışlamaları için sıcak bir yer arıyorlar,kolay gelsin.

Selamlar Saygılar.

miriliburak dedi ki...

Doktor abi işler bitmiş artık kar yağsın yapabildiği kadar.

Kayıpsız bir sezon geçiririz inşallah.

hayırlı günler...

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili ustam ayakların altına ısıtılmış mermer koymak yaşlılık belirtilerindendir, yazın bittiğini göstermez. Bak ben hiç mermer kullanıyormuyum:)
Ekotip fareye gelince; valla kendi bilir, girmesine aç ve senin gibi bakımsızken girerde sonra içerde benim gibi semirince 8 mmden nasıl çıkar bilmem:)
Azma işine gelince acayip hoşuma gidiyoru bu laflar:) yaşlı adam dr a gitmiş yav demiş arkadaşlarım her gün iki diyor bende yok napıyım?deyince dr da amca sende onlar gibi her gün iki de ne varki demiş:)

Mehmet abi sağolasın evet hazırlıklar ilk defa bu sene vaktinde tamamlandı. Patlıcan salatası .... ....nün yanında acayip hoş oluyor:) noktaları yazamadım azdı diyorlar:)sağlıcakla kal abi.

Fatih abi dur hele ne karı ba daha yağmurlar yağacak:) sağolasın sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

İşlerini bitirmiş olmanın verdiği hazzı görüyorum sende.

Haklısında.Mesela ben hala kış moduna
giremedim.

Senin gibi profesyonel çalışan birisine saçlarla uğraşmak yakışmıyor.Al birer tane sürgülü musluk kapısı , istediğin zaman,istediğin kadar aç kapa...

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abim benim bu sene ilk defa kış artık gelebilir diyebiliyorum. Darısı tüm arıcıların başına. Sürgülü musluk olayına gelince tüm doktorlar benim gibi pinti olaydılar millet hastalıkdan değil açlıkdan ölürdü:) bilmem anlatabildimmi. Sağlıcakla kal abi.