4 Haziran 2012 Pazartesi

Bu hafta yatmakdan yoruldum:/(

Bu hafta arılarda kısa kontrollerle yetindim. Erkek çıtaları örülmekde ve ana yumurta atmaya devam ediyordu. Haftaya kapananlar kesilecek.


Bu sene makineden çıkan civcivler dışarı atıldılar. Yerleri denişlemiş oldu ve güneş ışığından yararlanmaları sağlandı. Gurk tavuklarada müdehale edildi va yumurtalar altlarında alındı. Kış günü civciv cıkarmışlardı yaz sıcağında çuvalladılar.

Bahçemdeki lavanta çiçeklenmeye başladı.

Açmak üzere olan bir lavata çiçeği. Arılarım bunu çok seviyorlar.

Mayıs ayı bol yağmurlu olunca böğürtlenler coştu. Bulunduğum bölgede dönümlerce var. Bakalım ne olacak.

Böğürtlen çiçeği arıların oldukça sevdiği çiçeklerden.

Bu sene vişneye aşı yaptığım kiraz tuttu..

Aşı bandını söktüm. Görüldüğü gibi aynı kalınlıkdaki kalem ve anaç çapraz kesilip aşı yapıldı. Aşı yeri koli bandıyla bağlandı ve üstüne silikon çekildi.

Bu hafta bizim usta çok çalışıyor. Kestaneye gidecekmiş. Nisbet edder gibi olacak ama:/( ..bende tam tersi yatımda yattım:/)

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi maşallah durumlar iyi görünüyor,
mutlu piliçler hallerinden memnun görünüyorlar.Bahçenin bakımını çok güzel yapmışsın,insanın içi açılıyor
bakınca birde Lavanta bitkisi çok yakışmış bahçeye.
Yaptığın aşı tutmuş tebrik ediyorum seni,ağaç büyüdüğünde inşallah bolca meyvesi olur hep beraber tadına bakarız :)

Selamlar Saygılar.

adem yamak dedi ki...

doktor bey ustan bu aralar çok yoruluyo sanırım geçen hafta sen ziyeretine gitmeseydinhaberde yapamayacaktı gibi gözüküyo .sıksık ziyaretine git ki seni görüpte ferahlasın .hoşçakalın.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,dinlenmene sevindim.Kuluçka makinası olmadan civciv işi olmayacak gibi.Vişne agacına yaptığım kirazlar daha verimli.Saglıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Herşeye bir yorum ve çözüm getiriyorum sayılır ama bu aptal tavuklar bana kafayı yedirecekler.Bunların bu kuluçka işini bir türlü çözemedim.

Şuan hiç yoksa elimde 50-60 tavuk var ama hafta da ancak 20-25 yumurta alabiliyorum.Sebepte alayı kuluçkaya yattı.Hemde bir follukta iki ,üç tavuk bir arada.Bari civciv çıkarsalar hadi neyse, o da yok.Üç,beş civciv çıkarıyor onu da zaten yetiştiremiyorlar::((

Velhasılı ,bunları kesipte yemek lazım::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi bu sene daha sistemli çalışmamdan olsa gerek işler yolunda. Bahçemde bu yolunda giden işlerimden ve lavanta baenim orayı çok sevdi ve gelişti. Tutturduğum ilk ve tek aşı olması sebebiyle kiraz aşım hakikaten güzel odlu inşallah meyve verirde hep beraber (Alinin olmadığı bir günde) tadına bakarız:/) sağlıcakla kal...

Adem abi o ziyaretin dışı seni, içi beni yakar:/) o nedenle maksat haber yapmaksa sitenin giriş şifresini bana versin ben onun adına haber yapayım yoksa git gel yolu kaybederiz:/) sağlıcakla kal abi.

Vecdi abi valla makinadan 3 civci gurk tavukdan 1 :/( haklısın. Kiraz bakalım inşallah bendede iyi olur. Sağlıcakla kal abi.

Yusuf abi Ali duymasın benimde en son kararım uygun bir zamanda bu inekleri kesip yemek:/)belki kalanlara ders olurda durumu düzeltirler. Sağlıcakla kal abi.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhteşem abi arılrın durumları güzel görünüyor maşallah,kiraz aşın tutumuş maşallah mevsindende yemek nasip olur inşallah,sağlıcakla kal abi.

Trakya dedi ki...

Aga be usta seni bi kıstırırsa yılların acısı çıkacak bence demedi deme aşıların süper abi kolay gelsinmi desem iyi yatmalarmı desem onada sen karar ver aga beya.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem bey yatın yatın, belki büyürsünüz::=)

Tavukçuluk konusunda eksiklerinizi bildirin yardımcı olayım. Civciv istiyorsanız, Muğla'dan tavuk alın, yok biz sadece yumurta istiyoruz diyorsanız, yakında çok verimli Anadolu tavukları üreteceğim, yada siz bilirsiniz sürünün....

Aleyhimde atıp tutmayın, bana sataşanların halini görüyorsunuz, sağlıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Serdar kardeşim sağolasın.

Şenol abi be köy güzelimiyim ba beni kıstıracakmış:/(bu öapraz aşı süper oldu abi ahh ah yatayım be hoş oluyor hani:/)

Sevgili ustam tavuk işinden sen anlamazsın gerçekten bu işede girmeye niyetliysen asıl ben yardımcı olurum:/) çekinme tavuk yetiştiriciliği belgemi Emrah ustam vermiş bulunmakda:/) yatmaya gelince abi sadece balkon buyuyor ba:/( bende anlamadım bu işi:/)