14 Mart 2012 Çarşamba

Dün akşam misafirlerim vardı.

Dün akşam misafirlerim vardı. Sevgili ustam Ali Türk ve ekip arkadaşım Saim Gürel aileleri ile birlikde ziyaretimize geldiler. Ekip arkadaşım dedimde epey oldu bir arkadaşımız abi sizin arılar ortakmı demişti:/) tekrar söylüyorum bizim gönüllerimiz ortak. Dürüstlüğümüz doğru sözlülüğümüz dışında her şeyimiz ayrı ve farklı. Neyse konuya geri dönelim; bizimki gelir gelmez aldı eline  civcivi bakışları yaw bu ne zaman yenir hale gelirki der gibiydi. O sırada mirili Fatih de anlamış bu durumu olacakki bizim horoz hala dul diye iç geçiriyomuş:/( diyeceksiniz vışş erdinmi ne, nerden hissetin bunları..eşte öyle:/(


Saim kardeşim gelirken yanında  İzmir'li arıcı ve aynı zamanda plastik çıta ve plastik taban altlığı imalatı yapan Api Petek firması sahibi Ersen Yorulmaz beyin ürettiği plastik çıta ve ham petek amaçlı kullanılacak olan plastik aparatları getirmiş. Bunları inceledik nasıl kullanmamız gerektiğini de tartıştık. Bu sene bunları deneme amaçlı kullanacağız bakalım sonuçlar ne olacak. Sektördeki firma sayısı arttıkça fiyatlar düşecektir yani bizler kazanacağız:/) o nedenle destekliyoruz.


Aparatlardan beyaz plastik çıta bizim ustaya kaldı:/( kalfa olarakda bize siyah ham petek aparatları kaldı:/) Unutmadan hakkını yememek lazım masadaki pasta böreklere hiç el sürmedi:/( bizde böyle durumlarda tahtaya vurulup bir şey denir ama ......neyse hayr olsun diyelim. Birde bu aralar oldukça ciddi takılmakta. Çıta incelemeye bakın hele peh peh peh.....:/)

7 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi hemen nerden alnadın civcivi yemek istediğimniz, resme söyle bir bak, civ civ yiyecek göz varmı.

Dediğin gibi bazıları bizim arıcılıkta ortak olduğumuzu düşüyor, tabi bunuda karalama malzemesi olarak kullanıyor. Bizle yolarını ayıranları bazen düşünürüm, biz bunlara ne yapmıştık diye, sonrada ortada elle tutulan bir şey olmadığını görüyorum, bizi satanlar hayda hayda başkalarınıda satacaklardır, Allah herkesin kalbine göre versin. Biz guruplaşmalar başladıktan sonra dört kişiyle yolumuza devam ettik. Ali Şekerli, Mehmet Yüksel, Sen ve ben, bu dörtlü devamlı bir şeyleri gündemde tuttup arıcılıga bir şeyler kazandırmıştır, bizi her gün okumadığında rahatsız olan kişiler var, gır gır dergisi gibiyiz, bu bile büyük bir başarıdır. Bize rakip olduklşarını düşünenlerin sözlerden başka bir paylaşımı olmamıştır, sen bir şeyi begenmiyorsan, daha iyisini ortaya koymalısın, hep çene, çene buraya kadar geldik.

Plastik peteklerin durumunu gelecek zaman gösterecektir, fakat plastik taban kesinlikle tutacaktır ve rekabet olacak, firma yetkilisi, kullandığı malzemenin piyasadaki en pahalı malzeme olduğunu söyledi.

Sağlıcakla kal. Unutmadan yeni sezon başlasın o zaman bir şeyler yiyeceğim, senden alacağımız olsun beya:)

evangelos naxios dedi ki...

Bizim arkadaşlar Tebrikler!

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,en çok merak ettiğim kızın oyuncağını Ali bey alınca kız ne yaptı.Saglıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Selamünaleyküm;

Abi dünürcübaşı olmak zor iş kendi torununu sevecekken garibim doktorun civcivi seviyor gözlere bak pek te hüzünlü bakıyor :))))

Abi her ne kadar cücüklü tavuğunu vermemiş olsanız da :( Sizleri seviyorum...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi senın napacan bellimi olur:/) Bize karşı duranlara gelince durumları ortada tutulacak yerleri kalmadı:/)Plastik taban bencede tutacaktır. Bu çıtalar sağımda petek kırlmasını önleyecek olması ve ticari olarak ham petek almayı durduracağı yönünde faydalı olacağı umidindeyim. Ama denemeden ne desek yalan bu sene göreceğiz.

Thankyou very much mr. Avengelos Naxios.

Vecdi abi bizim kız büyümüş baktıki usta ondan çocuk kırılmasın diye sesini çıkarmadı.

Fatih abi adamın damarına basıp durma:/( birde Enesin başına iş çıkarma:/) valla ne yalan söyliyeyim cülüklü tavuğu vermemiş olsakda bizde seni seviyoruz.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Benden duymuş olma ama , Bakan civcive babasının nerde olduğunu soruyordu.Harcadığı çaba yüzünden olsa gerek ,garibimin boğazından bir lokma olsun geçmemiş:)

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Ahh ah Yusuf abi adam hakkaten dertli:/( baksana bi dünürcübaşılığa soyundu son çare teletavuk aramaya başladı:/) nasıl yer nasıl iştahı olur:/)