11 Mart 2012 Pazar

Bu hafta hava soğuktu arı açamadık...

Arı açamadık ama önemli işleri bitirdik. Bu hafta sonu iki günümü bahçemde geçirdim. İki gün içinde bayağı bir işi hallettim. İki hafta gelmeyeceğim ama gözüm arkada değil.

Yaklaşık iki aydır kümesin tabanında temizlik yapmamıştım.


Zemindeki tahta ızgaralar kaldırıldı, kazındı ve basınçlı yıkama makinesiyle yıkandı.

Beton zeminde kürekle kazındı. Yaklaşık bir el arabası gübre çıktı. Yanması için bahçede uygun bir yere döküldü.

Bizimkiler kimedir havaları bilmem ama pek alımlı çalımlıydılar:)

Bu haftanın en önemli işi ise meyve bahçesinin çapalanmasıydı. Çapaladıkdan sonra gübreleme de yapıldı.İki günümü aldı. Budama işi ve ilaçlama daha önce hallolduğundan mart ayında bahçede yapılacaklar tamamlandı.

Geçen seneden kalan kararmış petekler eritildi.

Süzülüp donmaya bırakıldı.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi kolay gelsin,plastik çıta yanaklarını merak ettim sıcağa dayanıklı mı onlar.
Arı mumun hayırlı olsun abi,tekrar kullanmak için değerlendirebilirsin.
Havalar bizde de tekrar soğudu kovan açılacak gibi değil.

Selamlar Saygılar.

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm babişko hadı geçmiş olsun kışın ağırlıklarını atmış oldun artık tek uğraşın arılar olur. balkonda biraz erime oldumu bu iki gün zarfında hani ortak mortak da yoktuki saydığın işleri yapmak sena kaldığına göre .herşeyin gönlünce olması dileği ile selam ve dua ile.allaha emanet ol.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem bey kup kuru haber yenmiyor bilesin. Zaten bana kazan kaldırıp, civ civ üretecem diye usta arayışını esefle kınıyorum, sen cülük üretecem dedinde biz yok üretmemi dedikti.
Ben bir gün Şile den gebze bir fırın arabasıyla geldim yani ekmek dagıtıyordu. Köyün birisinde bakkala ekmekleri bıraktı, o esnadada bir ölüm konuşuluyor, dedilerki sen tanırmısın, fırıncı dediki benim ölüyle işim olmaz, bana canlı lazımki ekmek satabileyim, bize kuru bahçeyi niye gösteriyorsun, meyveli bahçe lazım.
Sağlıcakla kal,sevgilim kalfam::))

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi plastik yanaklar sıcağa dayanıklı hiç bir şey olmadı. Abi zaten bu yanaklar yaklaşık 150-170 derecede basılıyor 100 dereceden etkilenmemesi lazım. Bu mumları kendim klavuz petek olarak ddökmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı. Havalar burdada soğuk ama az kaldı bahar gelmek üzere. Sağlıcakla kal abi.

Asım abi bahçeyi rahatlattım gibi hayırlısı bakalım. Havalar bir ısınsında arılara sıra gelir elbet.

Sevgili eski ustam. Senle olan hukukumuz arılar üzerine kuruludur bilesin. Cülük konusundaki ustam (Emrah Karadeniz) ile arama girme. Meyve bahçesine gelince daha çok var acelen ne otlar bile çıkmadı henüz ba:)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Petek eritme düzeninle ilgili bir haber yaparda ayrıntılı paylaşırsan sevinirim.

SLM ve Muhabbetle...

evangelos naxios dedi ki...

Muhtesem bey,iyi sezon herkes aricilik arkadaslar!

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,kolay gelsin,maşallah işleri bitirmişsin. Abi çalışırken yerim uzak olmasa gelir mangalı yakar çayı demlerdim. Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi bileydim ilgini çekecek filme bile alırdım. Ama sistem çok basit; tenekeye çıta boyunun yarısı az geçecek kadar su doldurup kaynatıyorum Kaynatma işleminin hızı ve devamı açısından hem elektirikli hemde tüplü ısıtma devrede. Çıtayı diklemesine iki kez daldırıp eriyene kadar bekletiyorum. Sonra süzüp posayı sıkıp atıyorum, mumu ise soğuyana kadar bekletiyorum. Önemli bir noktada tenekeden taşmaması lazım aksi halde alttaki tüp tutuşabılır.

Mr Avengelos thankyou very much

Vecdi abicim keşke yakın olaydında geleydin. İnanki orada birde senin gibi arkadaşım olsa çok keifli olacakdı.