4 Aralık 2011 Pazar

Pazar günü hava günlük güneşlik 15 derece ve ben arılıktaydım...

Bu sene  kış gelemedi bir türlü. Oksalik asit uygulaması için ha bu gün ha yarın derken, bir türlü uygun zamanı yakalayamadık.


LAKTİK ASİT UYGULAMASI ile mturunc
Arılar salkıma girmezse bende laktik asitle sezonu kapatırım dedim ve uyguladım. Zaten inekler yavruyu kesmişler tek doz bile yeter. Sadece tek problem uygulama benim için yorucu oldu o kadar:/(


Havalar soğumadı diye bir tarafdan yakınıyorum ama bakmayın diğer tarafdanda oynuyorum:) bu sene işlerimin karışıklığı sonucu ihmal ettiğim kutuları geçen haftalarda beslemenin mükafatını aldım. Tüm şerbetler çekilmiş. Petekler ağarmış.


Bir defada altı bardak invert şurup verdiğim inek hepsini çekmiş. Durumları rayına girdi tekrar.



Alttaki kutuda benim hatam sonucu şerbeti alamamışlar. Boğulanlar olmuş. Kaygan yüzeyli bu kutunun tahtaları içine düşünce bu durum oluşmuş. Başkaca problem yok. Ben ilk gördüğümde anasızmı acaba demiştim ama görünürde problem yok ve ana mevcut.


Benim depo kovan. Zaten iyiydi ve yoluna devam ediyor.


Benim horoz:) ona selam söyle dedi:) kime dedim o da bilir, sende bilirsin kim olduğunu dedi:) her kuşun eti yenmezmiş:) böyle söyle dedi...:/)


Bu hafta sonu hava güzel olunca bütün kurtlarımı döktüm. Gurk tavuk hala yatmakda:) fotolamayı unuttuk. Bu hafta civcivleri çıkarması lazım bakalım ne olacak. Önümüzdeki çarşambadan sonra hava soğuyacak kış gelecekmiş:/( inanasım gelmiyor ama ben hazırlıklıyım. Yemleri ve suları bir ay rahat yeter. Hayırlısı bakalım.

7 yorum:

miriliburak dedi ki...

Varrosız ve sağlıklı arılar ile çalışmak devamında kış kıyamette oğul çıkaracak tavuğun olması herhale çok keyifli olmalı :)

sağlıcakla kal abi...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi kış gelmedigi gibi eski sonbahar sıcaklarıda yok.Hava bir kaç gün bir ısınıryor, peşinden kapatıyor, bu olay arıları etkiliyor. Ne salkıma girebildiler, nede çalışabildiler.

Horuz kime selam sölüyor, orasını anlayamadım.Ekotip tavuk, hala oğlu vermedimi, gözlerimiz dallarada kaldı, nereye konacak diye::))

Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Yazıyı yazarken bile ikilem halindesin.Havalardan memnunmusun ,değilmisin hala anlayamadım::))

Bende bu yıl laktik asit uygulaması yapmayı düşünüyorum ama hala istediğim havayı yakalayabilmiş değilim.Bu saatten sonra hangi hava şartları müsait olursa onu uygulamayı düşünüyorum.

SLM ve Muhabbetle...

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Laktik asit uygulaması hayırlı olsun abi inşallah varoasız bir kış geçirirler arıların,kutuların rayına girmesi iyi olmuş o problemide çözmüşsün maşallah,artık çıkacak civcivlerle rahat rahat ilgilenirsin inşallah,sağlıcakla kal abi.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,Evliya çelebi Erzurumu anlatırken demişki,11 ay 29 gün kaldım,yaz gelecek dediler gelmedi.Benden sonra geldise bilmem.Bu senede siz kış gelmeyecek herhalde.Kemah sesi duyulan horozun çok güzelmiş.Ustanda kıymaz .Ana kutularına iyi bak yolla bana 61 kg bal alayım.Saglıcakla kalın.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Merhaba amuhteşem abi!
İşlerini bitirdin rahatladın herhalde.
Abi o horozun selam söylediği arkadaş horozca biliyormu?
Horozcayı çok merak adiyorum acaba bana da öğretirmi?
Hoşçakal abi kendine iyi bak.

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi evet arılarımın işi bitti, bu nedenle rahatım ama gurk tavukdan çok kabadayı horozum beni mutlu ediyor. Kal sağlıcakla.

Abi yavruyu kesmişler, kendileri bilir tek doz laktik asit işimi gördü. Abi horozun sesi kemahdan duyuluyor be nasıl anlamadın:)ama haklısın el kadar kuşun elinde oyuncak oldun kurtulamıyorsun:)

Yusuf abi arılarım yavruyu kesmişler o nedenle hava ne olursa olsun ben memnunum; yaptım laktik asiti:)üzüntülü duruşum bizim usta horozun elinde helak olacak ondandır.) kal sağlıcakla abi.

Serdar abi sağolasın. Evet havaların bu kısa sürede de olsa ısınması işleri yoluma koymamaneden oldu.

Vecdi abi hakkat bu sene kış gelemedi buralara, ama yazı da göremedik. Ustaya gelince horoza kıyamadı ama horoz onun hakkından gelecek gibi rahat bırakmıyor selamı eksik etmiyor.:/)

Şekerli abim benim usta bu bilmediği varmı:) ama horoza gücü yetmedi naparsın kader işte:) şimdi anlamamış ayaklarına yatıyor:)