18 Aralık 2011 Pazar

Doğum günü kutlaması:)

Geçen hafta gezecem diye arılığa ve tavuklarıma gitmemişdim. Aklımda bizim gurk hanımda idi hani:) Bu sabah gittiğimde cik cik sesleri kümesin dışından duyuluyordu:) Kapıyı açtığımda hanımefendi kabarmış yatıyo belliki çıkarmış bir şeyler:)

Kalkınca altından çıka çıka bu çıktı::/( üç haftadır yattığına deyse bari:)


Ben kapıyı açık bıraktımki diğerleri biraz gezinsinler; aa bizimkilerde çıkmazmı yav bu bayağı adam olmuş be:/) anasının önünde böcek fellanda yiyor:) Hazır dışardayken dedim kümesi bi kontrol etmek lazım ve bir tane çıkar çıkmaz ölmüş civciv buldum. Neyse bu da iyi oldu oyalanırız dedik. Köşeye bir ahşap kutu koydum şöyle kapısı felan olanından artık içine girerlerse rahat ederler:) İçimden bi ses al İstanbula götür dedi ama bu bayağı adam olmuş anasıda tek olması nedeniyle ısıtır. Ayırmadım anasından:) Hayırlısı bakalım tavukmu horozmu olacak. Vecdi abinin tekniğine göre tavuk ama bakacaz zaman neler gösterecek.Ali duaya şimdiden başlar horoz olsun diye de bakalım neler görecek:)


İki hafta önce yapmış olduğum laktik asit uygulamasının sonuçlarını bu hafta görebildim. Çekmecelerdeki ölü varoalar uygulamanın etkili olduğunun göstergesiydi.



Ağaçlarım yapraklarını dökmüşler, bende bakır uygulamasını yaptım. Kutularımı inşallah son kez olur diyelim, bir kerede daha besledim. Durumlar şimdilik böyle. Bakalım haftaya neler göreceğiz.

12 yorum:

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Muhteşem abi civcivlerin demek isterdim ama civcivin hayırlı olsun,arılarını varoadan temizlemişsin maşallah hava sıcaklığı müsait olunca bende oksalik yapmayı düşünüyorum,sağlıcakla kal abi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi niye inat ediyorsun tavuğun kırkı çıksın diye, hazır dul bir horoz bulmuşum adamlar bizim iş ne oldu diye sorup duruyor, dünürcü başı olmakta zormuş yav.

Laktik asit varroa düşürmez diyenler vardı, düşüyor mu? düşmüyor mu? millet görsün.

Ağaçların yaprakları nerede süpürüp arıcılık bilgisidir diye, bilgi paylaşımı yapabilirdin be yaa::)))
Akşam akşam gene ayarımı bozdun.
Sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,civcivin yaşarsa tavuk olacak.Ali bey tekniği biliyor,hayırlı olsun.Laktik asit epey arı kestanesi düşürmüş.Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Serdar kardeşim sağolasın. Kısmet böyle diyelim.
Ben bu sene varroa mucadelesını bıtırdım hayırlısı olur ınsallah.


Ayıp ayıp nasıl dusunuyon benım tavuklarla Fatihin horozu, onlar kardeş sayılır be:/)laktik varoa dökmez diyen bana gelsin onları bile dökerim be:)Abi ben uzman arıcımıyımki yaprakları süpürüp haber yapayım. Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi senin tekniği merak edenler çoğaldı haberın olsun.Laktık asıt benım denemelerımle sabıttırkı etkılı herkesın haberı olsun.

miriliburak dedi ki...

Abi etme eyleme gönder şu kızancıkla anacığını bizimki dertli dertli çığırıyor uyutmuyor hacıyı :)

Laktik olayı iyi oldu ayazda oksalik sıcak olursa laktik hele birde vaarolarun düştüğünü görmek işi en keyifli yanı.

Hayırlı günler...

Unknown dedi ki...

Selamlar Muhteşem abi varroaları döktürmüşsün bizde yapabilsek ilk fırsatta ilaçlamayaı çok güzel olacak.Hazır yavru yokken.Bu civciv yaza yumurtaya başlar abi horoz olursa başka tabi.sağlıcakla kal.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Muhteşem Abi Merhaba!
O tavuğu iki yumurta ile mi yatırdın yani yazık olmuş...

Tekniği bende çok merak ettim haberin olsun...

Hoşça kal abi.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Kümesin içine saman veya bol talaş serersen civciv için iyi olur.Aksi halde soğuğu o minicik ayakları kaldıramayabilir.

Çok zorlu dün ürmüşsün be Doktorum.Koca Bakan arayı bulmaya çalışıyor ama sende tık yok.Şimdi babasız mı yetişsin yavrucak.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi bizim bizim horuza dedim..demez olaydım:/( yav dedi böyle bir şeyi nasıl düşünürsün, ben dört karımla mutluyum bozma benim evimin düzenini demezmi:)o aliyi bir elime geçirisem....:( neyse gerisi burda söylenecek şeyler değil. Ben sana hazır çiftlikde büyümüş tavuk alırım abi. senin horoz yaşlı bunların eti daha yumuşak oluyormuş rahat eder hayvan.

Emrahcım sağolasın, civciv kesin tavuk:) teknik sağlam ...


Ali abi o tavuk 8 yumurtayla yattı yatmasınada benim usta gibi mübarek çıkara çıkara bunu çıkardı naparsın :/) işte. Tekniğe gelince msn de özel anlatırım.

Abi kümes işlem olarak tamam. Yavrucağa gelince kontrollü dölleme ssonucu oluşmuş bir f-kaç belli değil melezdir kendileri:). Babasıda anasıda yanında abi:)sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi Selamlar,
Abi tavuk ve civciv maşallah çok güzel görünüyorlar.Organik asitlerin hepsi başarılı bence,yeterki hepsi zamanında uygulansın ne güzel balda ve mumda kalıntı bırakmıyor daha ne olsun değilmi :))
Gelecek sezon herşey gönlünce olsun abi.

Selamlar Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi vallahi çok güzeldiler. Anne inşallah ısıtırda ufaklıkda kümes halkına dahil olur. Abi organik asitlar gerçekten güzel. Ben zaten sentetik laçları unutmuşum. Geçen sohbet sırasında biri fiat sordu hatırlayamadım. Sağlıcakla kal.