11 Eylül 2011 Pazar

Kutu, terk, kabak...

Bu hafta yazlığa gittim ilk iş kızımla beraber tavukların yanına ve tabiki folluğa:) bir haftada 11 yumurta..:/)
Yumurta işine sevinirken kutunun birinin önü karıştı:/( sanki oğul çıkıyor...yok hepsi çıkıverdi ve bir kovanın altına gitti kondu. Şeytan dedi elleme kışı orda geçirsinler hem ebesini de görürler
Ama yapamadık tabi aldık gerisin geriye kutuya. Bizim ustada da olmuştu böyle bir terk ve doğruca başka bir kovanın altına girmişti. Beraber sikelemiştik onuda bir kovana. Bizimki bana bak şortlasın bacaklardan şişlenirsen karışmam felan diyordu. Kendisi bu hafta pantalon gömlek bal hasadı yapmış:/( biz gene aynıyız. Tişort ve şort:).  Artık bir yardımcımda var..Adı vinç:/( söz dinler..Kaldır şunu diyorum anında hop havada, indir diyorum yerde. Lafımı ikiletmiyor.:/) Bende böyle rahat çalışıyorum. Bizimkinin yardımcısı hacı abi kaldır şunu dese nasıl yani der:) duman ver dese arkasına bakar kendinemi dedi diye anlayacağınız ben şanslıyım. Şu alete birde körük sıkmasını öğretirsem değmeyin keyfime:)

İşlemin bitiminde tedbirler full:/(
Cumartesi sabahdan hazırldım invert şurubumu. 10 kg toz şeker 7.5 kg su kaynatıldı krem tartarla işlem yapılsı ve servise hazır:)
Buyrun afiyetle yersiniz kışın şimdi depolayın bakalım..

Kabakların dalları ve yaprakları kuruyunca hasad edildiler. İki turuncu kabak Almanyadan gelen dev kabaklar. Beceremedik:/( seneye daha sulu bir olacak ekim yerim. Bence haftada bir sulama olmadı. Geçen sene kestane kabağım daha sulu bir yerde idi ve daha büyüktü. Ama genedde sevindirici olan yanı tohum alabileceğim bundan. Ali şekerli abim de çıksın meydane diyecem ama rezil olmakdan korkuyom ama pehlivan korkmaz, yenilmekde şerefdir derdik küçükken:() 

Bu haftada böyle geçti. Aslında ömürden harcıyoruz haberimiz yok ama Allah bu günümüzü aratmasın diyelim.

8 yorum:

Mustafa Doğan dedi ki...

bir yakınımın marketteki yumurtalara yönelikk söylemi benide organik yumurta işine itti. nasipse şuan üç tavuk bir civciv yakında yeni elemanalarla kendi yumurtamı kendim üreteceğim.
Videodaki arıkuşu sesleri dikkat çekici.
Birde 10kg şeker + 7.5 lt su + ? krem tartar= invert formülünde krem tartar ne kadar acaba
saygı ve sevgilerimle..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi senin orada tavuk çiftliğimi var.Bu ne be her taraf yumurta olmuş.

Kutu terklerinin doğal haliyle çözümü yok. Çözümü ise kutular kuvvetli olmalı. Biz kaç yılldır bunu yaşıyoruz, bazıları buraya daha yeni geldi, Bildiğim kadarıyla senin çiftleştirme kutuların kuvvetliydi.
Çiftleştirme kutusuna kafes takmakta %100 çözüm degil. Bendeki kutuların ara bölmeleri çıktıgı için, bölmeleri alıp kutulqarı güçlendiriyorsun terk olmuyor. Bendeki kutuların 3 çıtası 1 satandar yapıyor, benim kutularımda 5-6 çıta oldugunda terk olmadıgı gibi kışıda rahat çıkartıryor, bunun karşılıgı ise iki çıta arı demektir. Ter olayını ben bir kaç yıl öncesi işleyip geçtim.

Kabaklar bayağı büyümüş be, hacıda kabak konusunda yarışa katılabilir, son baharda dış kulvardan ataga geçen bir kabagı var hala yapraklar yemyeşil be::))
Sen yazlıklarda yat biz çalışalım, hain kalfa::((

Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi maşallah kendi yumurtanı kendin üretiyorsun ne güzel,satın alınanlarda ne kadar antibiotik var içinde bilinmez.
Kovan vinçi ise çok işe yaramış ellerine sağlık,güzel ve pratik olmuş.

Selamlar Saygılar

miriliburak dedi ki...

Abi yumurta olayı süper gidiyor o tadı en iyi hatırlayanlardanım.

Vinç olayı ise acaip kolaylık bu durumda epey sıkıntı çekerdin çok iyi bir örnek.

Kabak işine gelince hasad erken değilmi ki bizde kasıma kadar almazlar.
hayırlı günler...

muhteşem turunç dedi ki...

Mustafa kardeşim yumurtamı sadece gıda adıyla üretilenlerin pek çoğunda sorun mevcut malesef. İnvert yapımında 7.5 litre suya 3 çay kaşığı krem tartar kullandım.

Ali abi tavuklarımın maşallahı var. Nazar etme ne olur al üç tavukla bir horoz seninde yumurtan olur. Terk olayına gelince bunu yeni yeni yaşayan arıcı arkadaşlarımız varda onlara yol gösterici olmak adına işledim. Maşallah sende ortayı görünce hemen kafaya çıkıyorsun. Hacının kabağını bir görüntüle be yaw katılsın bakalım yarışa:=) yazlıkda yatma konusuna gelince kim yatıyoru ba:/(

Mehmet abi sağolasın sağlıcakla kal abi.

Fatih abi aslında o vinç benim altı tel kaplı kovanlarımın altını açıp kapama işlemi için tasarlanmıştı ama bu tür işede yaradı. Kabakların benim orada sapları tamamen kurudu. Birazda çalınacak korkusuyla topladım kabakları. Sağlıcakla kal abi.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,kutuyu terk eden kovanı buluyor.Zararın yok abi.Hacının kabagını görsek,ekotipi nasıl.Saglıcakla kalın.

adige2206 dedi ki...

kabakları beraber ekerseniz eğer melez olurlar..

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi erkekseler şimdi terk etseler diyecem hepsi dişi ineklerin:) hacının kabağı bende görmedim bakacaz bakalım.:/) sağlıcakla kal abi.

Fatih abi evet beraber ektim kabakları ama etrafda bahçesinde o kadar çok kabak yetiştiren varki ney neyin melezi belli değil aslında sağlıcakla kal abi.