26 Eylül 2011 Pazartesi

İnşaata başladık:/(

Bu hafta artık kararımı verdim. Tavuklara adam gibi bir barınak yapmalıyım. Kışın benim orası bu hayvanları dondurabilir. Sularını dondurabilir ve ölebilirler. İşte tüm bunlar göz önünde bulundurularak izolasyonu mükemmel bir barınak inşaatına başladım. Tavuklarıma hayırlı olsun.

Temel atıldı. Haftaya kaba inşaatın bitmesi gerekiyor:)

İnşaat işleri tüm hafta sonumu doldurdu. Daha doğrusu pilimi bitirdi.:/) dinlenme aralarında yavru uçuşlarını izledim.

Asmanın altından bahçemde güzel görünüyo hani.

Bu senenin son kez açan gülleri.

Bahçemdeki çiçekler. Unutmadan bu gördüğünüz bahçe duvarınıda zamanında kendim örmüş ve sıvamıştım:) ne bir çatlama ne bir dökülme oldu.

Bahçeme kurduğum köstepek kovucu alet. Güneş enerjisi ile çalışıyor. Satanların dedikleri doğru çıktı bu sene rahatım. Unutmadan arılarıma bir şey olmadı.

Kıvırcık salatalarımı da diktim. Tabiki yanlarında taze soğanlarımda ekildi. Nasılsa bu saatten sonra bizimki gelecek değil ya:)

Bizim usta bu hafta .....rı gibi gezdi gene. Tabi yanına beni almayınca ahım tuttu:) İlhami abim sağolsun aç yollamış evine:) kendisine teşekkürü borç bilirim. Ayrıca Hacı abide zati-alilerinden şikayetçiler. Pazar günü bir kavunla 4 tane ceviz getirip vermiş. Yanlış anlamadınız sayılar aynen böyle:) ayrıca cevizin biri çürük, biride kurtlu çıkmış:/( yaz bunları ki millet halimizi bilsin dedi. Kalfaya zeval olmaz dedi bizde yazdık biline:/(

9 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,tavukların yeri şimdiden hayırlı olsun.Ustanın her hareketini biliyorsun.Saglıcakla kalın.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Muhteşem bey inşaat işleri icin belediyeden ruhsat alın yoksa senin usta belediyeci yıkım kararı cıkarmasın bahcede yetmez sen yinede fazla sataşma kovuna cevize laf atma .kümes işi iyi olmuş hayırlı olsun kolaygelsin

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi hayırdır gene bizim hacı kazan kaldırma hareketinde bulunmuş.
Pazar gün hacı izinliydi görüşmedik.
Bahsetmiş oldugu tek kavun pazardan aldıgım Trakyanın ünlü hasan bey kavunudur, iki tane alıp, birisini ona ikram ettim. Ceviz ise gene pazardan taze ceviz almışımyaştı zaten kiloya kaç tane giriyorki, bir avuç verdim, kendisinin 3 agacı var daha bir cevizini yemedik be. Ayrıca evde bana Furkan dan 4 ceviz bile düşmedi.

Benim bildiğim temel böyle atılmaz, kurban filan kesilip törenmiyim olurdu, eş dost çagrılırdı bunasıl temel beya.

Sen gezdiğimi sanıyorsun, bu hafta sonu felaket çalışma yapıldı be. Senin gibi temel atmadık::))

Kal sağlıcakla.

İlhami Uyar dedi ki...

Hocam hayırlı olsun inşaatınız,kolay gelsin,saygılarımla.

Unknown dedi ki...

Abi kümesin hayırlı olsun,organik yaşamak çok güzel,kolay gelsin abi.

Selamlar Saygılar.

Unknown dedi ki...

s.a doktorum yakışır sana ama artık bir koltuğa 3 karpuz sığmaz yokmu mahallede bir gariban usta biraz da o nasiplensin :) şaka şaka allah yardımcın olsun kolay gelsin.babişkoyu öp benim yerime selam ve dua ile.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi sağolasın. Usta özel izleme alanımdan çıkamaz:) sağlıcakla kal.

Aliosman abi inşaat gebzede değil ustanın düdüğü orada ötüyor:) Ceviz konusu hacı abiyi acayip yaralamış o iş bitmez.

Ali abi ceviz ve kavun konusunda kabul etki ayıp etmişin:)Hacının ağaç ceviz vermiyorsa bunda suç hacınınmı:)Abi temel atma töreni için adresi belli olmayanlara davetiye yolladık kulağı duymayanlarada seslendik ama gelen olmadı:) bu temel radye temel sen anlamazsın:)sağlıcakla kal.

İlhami abi teşekkür ediyorum.

Mehmet abi bu işler hem keyif verip dinlendiriyor hemde çocukluğumuzda bolca bulabildiğimiz ama şimdilerde hasret kaldığımız doğal lezzetleri tadma fırsatı sunuyor bizlere.

Asım abi benden garibanı yok bizim mahallede yaw:)Sağlıcakla kal abi.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Temel atma töreni yapıyorsunda bize niye haber vermiyorsun.Üstelik benim işim bu biliyorsun.Sana maliyetine yapardık hani ::))

Bak biz senin işine karışıyormuyuz.Doktorluk felan taslıyormuyuz ...yok demi yani ::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi sahte dr luk yaparken yakalanmış biri gibi hissettim yaw:) hani bu durumda ne denir kem, küm, hık, mık...sağlıcakla kal abi.