18 Eylül 2011 Pazar

Hem gezi hem dost ziyareti.

Bu hafta demiştim ya gezmem geldi diye:) soluğu Mehmet Yüksel kardeşimin köyünde aldık. Sabah erkenden yola çıktık ve 10.30 gibi köydeyiz. Kapıyı açarken hay sizi tanıdığım güne.....:( der gibi bakıyordu.
Yolda ekip olarak tembihledik yav burda bari bostana meyveye girişme diye ama kapıdan girer girmez ilk işi çeri domatesin tadına bakmak:/(
Bunlarda çitlemelik kabaklar. Edirneden buralara kadar tohumları gelmiş ve olgunlaşmışlar.
Hemen kahvaltıya geçildi. Adamın yüz ifadesine bakın hele:)
Bu kadar yenince eritmek lazım ya köy gezisi başladı. Manzaranın güzel göründüğü yerlerden çevre tanındı.
Mehmet in komşularından biri ormanda heykel şeklinde doğal olarak şekillenmiş ağaçları topluyor ve bir koleksion oluşturmuş. Çok güzel öernekler mevcut. Aslında adamcağızın bu konudaki yeteneğini fark ettiğinizde hem seviniyor hem hüzünleniyorsunuz. Neden derseniz zamanında konuyla ilgili eğitim alsa neler olurmuş acaba diye.
Bunlar adamcağızın zaman içinde avladığı yaban domuzlarının dişleri. Bu dişleri ilk kez yakından gördüm ve nasıl çalıştığını anladım. Ormanda yaban domuzu görüpte yanına gidip sevmeye kalkmamam için iyi eğitim bir oldu :)
Bu ağaçta ormanda kendi kendine zeybek oynarken amcamıza yakalanmış:)
Kuğu takliti yapan bir ağaç alınıp getirilmiş masa yapılmış
Mehmetin dedesinin yaptığı samanlık. Hey gidi dedirtiyor insana çivi çakılmadan yapılmış ahşap bina. Aslında yaşadığımız yerlerde bir zamanlar birileri neler yaşamış neler ama ilgilenmiyor ve izleri korumuyoruz.
Düven.... ben çocukluğumda buna binmiş şanslı insanlardanım.
Günün finali böyle yapıldı. Mehmet kardeşimin ve babasının kesesine bereket. Annesi bayağı yoruldu onunda ellerine sağlık. Seni iyiki tanıdık.
Bu günün en önemli olayı ise fotoğraf çekerken hacı abim bana baktı ve gülümsedi:) tarihe not düşelim dedim:)

13 yorum:

Murat ATMACA dedi ki...

Merhaba Muhteşem bey,
Hoş bir gezi olmuş. Eş dost ziyareti (sıla-i rahim) ömrü uzatırmış. İştah açıcı bir paylaşım olmuş.
Her şey gönlünüze göre olsun.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,çok güzel bir paylaşım.Orda olmak isterdim ama okulların açılması engel oldu.Gönlümüz sizlerle beraberdi.Saglıcakla kalın.

İlhami Uyar dedi ki...

Hocam gümrükten mal kaçırır gibi tıka basa yerseniz olacağı budur,pazar günü nasıl geçti diye sormak lazım.Eski evler sıhhat için çok güzel yazın serin,kışın sıcak,beton yığınları içinde sağlığımızda gidiyor maalesef,yaban domuzu yaralı olmadan insana kesinlikle yaklaşmaz,yaralı olduğunda erkekler azı dişleriyle keser dişilerde ısırır,sakın öyle bir yanlışlık yapmayın ve usta avcının yanında durun.İsterseniz Gebze Yağcılarda program yapabiliriz.Herkese selam ve sevgilerimle,Mehmet beyede hoşgeldiniz der anne ve babasına saygılarımı sunarım.

muhteşem turunç dedi ki...

Murat hocam sağolun.

Vecdi abi gerçekten sen ve hoş muhabbetin eksikdi.

İlhami abi yangından mal kaçırır gibi yiyenlerin foyası pazar günü ortaya çıktı. Ben kararında yediğim için şükür iyiyim:)Domuz konusunda ise hayvanın dilinden anlarsan bir şey olmaz abi:) sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi gezilere bu yıl erken başladık tabi program yoğun, kabak tatlısı, salep, ve mangal işlerine devam edilecek.
Bu arada çok uzaklardan davetler var, zannediyorlarki gelemeyiz, bizi hala tanıyamadılar::))

Yangından mal kaçırıp beni buhale getiren sensin be. Bunuda ye, bunuda ye, benim kontrolümdesin diye beni mide fesadından götürecektin.
Genede sen, sağlıcakla kal, ben senin gibbi kötülük düşünmüyorum.

Unknown dedi ki...

Sevgili Muhteşem abi,
Ali abi gideceğinizi haber verdi fakat arıların sağım işi olduğundan dolayı gelemedim. Aranızda olmayı çok isterdim.Çok güzel bir gün geçirmişsiniz, belli oluyor.
Selşamlarımla.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi dur hele yediklerimizi daha sindiremedik bir mola ver ba:=)Senmi yedin yoksa benmı yeddırdım hacı şahidimdir isteyen sorar ba:=

Saim abi evet Ali dediydi Saim cumartesi bal sağacak nasılsa gelemez onuda çağırayım diye:) abi şaka bir yana bi dahaki sefere bekleriz :)

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Resimlere bakınca bir kere daha tebessüm ettim.Hakikaten var olan dostluk çok güzel.İnsanların yüzü gülüyor.

Böyle güzel bir dostluk kervanın içinde yer almak bir ayrıcalık ve ben buna sahibim.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi biz arıcılar ayrıcalıklı insanlarız bu kesin.

Unknown dedi ki...

Selam Muhteşem abi,
Abi dostlarımı bahce kapısından baktığımda,geldiklerini görünce çok sevindim,güzel bir gün geçirmemiz bizleri ayrıca mutlu etti.Ali Şekerli abinin sağolsun gönderdiği kabak tohumları çok güzel uyum sağladı,seneye babam hoşuna gittiğinden yine ekerim diyordu,tohum olacak kabaklardan ayırdık hemen,burada Ali Şekerli abiye tekrar teşekkür ediyorum.
Abi dostluklar her zaman daim olsun,beni düşünüp,ziyaret ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim,dostlarıma Selamlar,Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmetcim tekrar tekrar teşekkürler. Haberde geçen sözler latife gereği edilmişlerdir. Senin ve ailenin bizleri görmekden ve ağırlamakdan ne kadar mutlu olduğunuz zaten görüntülerden belli oluyor. Kal sağlıcakla abi.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Dostluk adına güzel görüntüler daim ve baki olmaısı dileği ile.

muhteşem turunç dedi ki...

Zafer abi dileklerin için teşekkürler.