16 Eylül 2011 Cuma

Gurk olduk:)

Bu hafta sonu yazlığa gitmeyeceğim. Birinci nedenim işlerimi bitirmiş olmamdan dolayı gezmem geldi. İkinci nedenim ise önümüzdeki hafta ilk okullar açılıyor. Bu nedenle pazar günü yazlıkçıların büyük kısmı İstanbula dönecekler. Tabiki trafik de çekilmez hale gelecek. Sonuç olarak bu gün sabahdan gidip acil işlerimi bitirdim ve döndüm. Neydi acil işlerim birincisi arılarımın besleme uygulamasının aksamaması gerkiyordu. Akşamdan 10 kg şeker ve 7,5 litre su ile hazırladığım invert şurubumu yanıma aldım.

Çok hızlı bir besleme oldu. Çuvalı hafif araladım körük dahi sıkmadım verdim şurubu. Ne olduğunu dahi anlayamadılar. Yağmacılık felan yaşanmadı. Bu sefer sabah yaptığım bu uygulamada tarlacılar sanki arazideydiler ve şurubu fark etmediler.
Bostanımda bu sene otomatik sulama sistemi kurmadım. Bu sebeple her hafta sulanması gerekiyor. Ayrıca olgunlaşan organik domates ve biberlerimi topladım. Artık bostanımda da son günler yaşanıyor. Salatalık kalmadı, kabak kalmadı sadece domates ve biber kaldı.
En sona tavuklarımın yem ve sularının tazelenmesi işi kalmıştı. Yemlerini doldurdum. Öyleki verdiğim yem ve su bir haftadan fazla rahat rahat yetiyor. Sıra geldi yumurtaları almaya:/( baktım bizim açık kahve renkli tavuk yumurtaların üstünde yatıyor. Dedim herhalde yumurtlayacak ama bir türlü kalkmadı inek:/) anladımki bizimki "gurk" oldu. Bu sene üstüste koy 20 tane yumurtasını yemedik bunun. Şimdi çocuklarına bakacaz :=) Bu ben ve kızım için sevindirici bir durum. Bakalım neler olacak.

4 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,kızın civcivleri görürse okula zor gider.Domatesler güzel görünüyor.Saglıcakla kalın.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam herşeyi otomatiğe bağlamışsınız,prensipli ve düzenli olmak güzeldir,herşeyin mükemmel olması dileklerimle ve saygılarımla.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bu tavukları bana göstermedin olacağı buydu, bu mevsimde hayırdır bu tavuklar Muğladan mı geldide oğula gidiyor::))
Yoksa eko tipmi?
Yerli olma ihtimalinide unutmadım merak etme::))
Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdi abi şimdiden havalara sıçradı bakacaz görecez ne olacak.

İlhami abi sağolasın iyi dileklerin için.

Ali abi bunlar yerli tavuk. Nisanda yumurtadan çıktılar eylülde gurk oldular hayırlısı bakalım..:/)