4 Temmuz 2011 Pazartesi

Horoz öttü...:)

Bendeki en yaşlı damızlık olan 61 numaralı ana arı cuma günü son çıtada zar zor yürüyerek geziniyordu.
Aynı kolonide ikinci ana çıkmış yumurtaları döşemiş. Pazar günü böleyim dedim baktım 61 yerde sürünüyor. Arılar ağızlarıyla itiyor çekiyorlar ama sonuç kesin bilinen son olacak gibi bir görüntü var. Malum kural birileri geliyor birileri gidiyor bu kaçınılmaz bir durum.
Bu sene gelen 85 numaralı damızlık saf ana. Geldiğinden beri balkonda tutuyorum aman bir aksilik olmasın diye.
Sonuç olarak bu gün baktım yavru kapatmış. Meme kontrolüde tamam. Artık hafta sonu yazlığa gidebilir.
Bu hafta işlere ana kutularımın kontrolü ile başladım. Ham petekli çerçeve takviyesi yaptım. Besledim vs.
Ayçiçekleri henüz 50-60 cm yani bizimkinin gelmesineçok var. Bütün planlamalar onun gelişinde bahçede bir şey bulamaması üzerine kurgulandı ya şu anda salatalıklar olgunlaştı:)
Tabi benim horozda öttü. Ali bey Fatih kardeşimin dondurmasına, maden suyuna sulanıp dururken horozda aşağıdaki filmde görüleceği üzere kafa tutuyor:) hayvan iştesana yedirmezler anam der gibi garip bir ses çıkarıyordu ama hayırlısı allahdan.

Görmüşüz kurs almışız eğitim ya ana arı üretimi hızlandı. Bu haftada üç tanesini kurcaladım:( bakalım sonuç ne olacak. Kurcalanacak ana içinde 12 tane daha transfer yaptım. Hepside tutmuşmu ne. Burada yeni bir yöntem denedim. Malum başilatıcı kolonide bir gün beklemesi yeterli dediler; bende de bir oğul vardı yaklaşık 5 çıta arılı onun anasını aldım indirdim iki çıtaya transferleri verdim ertesi günü bu halde aldım ve anasını geri verdim. Anlayacağınız bu koloni hiç tökezlemeden yoluna devam edecek. Tutan memelerde katlı bir koloniye verildi.haftaya icaplarına bakılacak.
Aşağıdaki kız 61 numaralı ananın kızı. Beş çerçevede ruşetteydi baktım sıkışmış normal kovana aktardım. Bu ve diğerleri çok önemli zira arılıkda çeşit olması gerekiyorki genetik problemler ortaya çıkmasın.

Aşağıda gördüğünüz körük hep yabancı sitelerde görmeye alışkın olduğumuz şekilde olanlardan. Güner Kayral' ın sitesinde gördüm ve aldım. Önemli bir özelliğide içindeki ızgara sabit değil çıkarılabiliyor. Anlayacağınız kışın oksalik buharı uygulamaları içinde biçilmiş kaftan tarzı bir körük. Bu konu Ali Şekerli abimiz tarafından daha önce işlenmişti.


Bu haftalıkda bu kadar.

7 yorum:

miriliburak dedi ki...

usta etlerin alasını götürmüş yaw ötmeyi beceremeyen horozu napsın :)

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi selamlar 61, yazık olmuş.85 numaralı yeni saf ana hayırlı olsun.sağlıcakla kal kolay gelsin.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,yeni damızlık ana arın hayırlı olsun.Horozuda yakında göremiyebiliriz.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bu horoz bence tam ötemiyor, getirötüşünü bir tes yapayım.

Karniolun anaarı yedeklenmesini bir kez daha gördük, birisi yumurtaya başlamadan, öncekini kesmiyor, hatta yeni yaptıgı anadan vaz geçip, eskiylede devam ettiği görüldü.

Ben belaya kadım, hacı buradan sen oradan ana arı kurcalamaya başladınız ben ne yapam::))
Kal sağlıcakla, unutmadan o çıtır salatalar bogazından nasıl geçti.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Muhteşem Abi.

Bakanı horoz ile korkutacağını düşünüyorsan ,yanılıyorsun derim.Bakan resime baktığında , muhtemelen ızgara üstüne yatmış olarak görüyordur bilesin.Başka tedbir gerek.

Anayı haklamadan ,nezarette tutarak kullanman çoş hoş olmuş.Basit ama insanın pek aklına gelmeyen pratik bir uygulama.

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Fatih abi haklısın nasılsa ulaşamayacak o piliçe o nedenle naapsınki:)

Emrahcım sağolasın..

Yav Vecdi abi ağzını hayra aç:( ne demek horozu göremeyebiliriz..Maydonoz yesin bizimki, zaten kolesterolüde yüksek:)

Ali abi evet iki ana kovanda tıkır tıkır çalışıyordu. Hoozun ayarına gelince tavuklar olgunlaşsın bak o kendiliğinden nasıl ayar oluyor:) yav hacıya gıcık olmaya başladım zaten ne o be kalfadan neyim eksik lafflaı felan:( salatalıklar kütür kütür dü be geçmedi boğazımdan ama napayım yuttum boğulayımmı:)

Yusuf abi horozda bizimkini görse oooo neler neler görecek ama :)abi geri verdiğimde kırılma felan yaşanmadı oldukça iyi bir uygulama özellikle koloni ssıkıntısı olanlar için ideal. Kal sağlıcakla abi.

Unknown dedi ki...

abi horoz çok komik gerçekten ...ana arıyı tekrar vermek ve oksalik asit buharlaştırma işini de zamanı gelince paylaşırsın artık...