15 Temmuz 2011 Cuma

Ana değiştirme operasyonu bir bir berabere:(

Bu cuma itibarıyla bir hafta izne ayrıldım. Bahçede ve arılarımda işlerin yoluna girmesiyle dinlenebileceğim bir hafta geçireceğimi umuyorum. Tabi akşam üstü bizimki ile konuştum. "Aaa ne tesadüf bende 10 gün izin aldım arıları ayçiçeğine getiriyorum" diyor.Allah sonumuzu hayr etsin. Başa gelen çekilir diye boşa denmemiş herhalde hoş dense ne olurki:) başa geldi bi kere çekecez:( Baktım bu gün ayçiçekleri de açmaya başlamış dedim gel açmışlar demezmi ben muhtardan haberi aldım senden önce:(


 Katsız olan koloni karnıol anayı beslememiş herhaldeki ölmüştü kafesde. Eski anayı saldım tekrar. Koloni bir kendine gelsin yumrtalar atılsın stres geçsin operasyonu tekrarlayacağım. Tahminime göre 7 gün beklemenin sonucu oluştu bu durum.
Katlı kolonide ise işler yolundaydı. Her iki anada hayattaydı. Karniol ana salındı kovana. Eski ana ise malesef:( halledildi. Tekrar ızgara konuldu ve bigudilerde yerleştirildi. Bu arada fotoğraflamayı unutmuşuz bigudilerde de bir kayıp var 5 ana yaşıyor. Pazartesidden itibaren doğumlarını takip eden yedinci günleri dolacak ve sırayla her gün bir tanesi özel işleme tabi tutulup kutuya verilecek. Hayırlısı olsun diyelim başarılı olursak uygulamalarımızda ne mutlu bize.

8 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın hocam öncelikle kandilinizi kutlarım,fotoğrafta görülen araziler sizinmi?güzel yere kapak atmışsınız,kolaylık ve başarı ,izninizin güzel geçmesi dileklerimle

miriliburak dedi ki...

Abi eski anaları halletme işi bana çok zor geldi, ne kadar saldırgan bile olsalar ben sevmedim.

İyi tatiller diyecem ama işiniz zor tatile çıkan çıkana :)

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi selam bende aynı yöntemi katlı bir koloniye uygulamıştım.Sohbet sırasında sen demiştim bana 3 gün yetermi diye bende4 gün beklettim.Eski ana arıyı alıp yenisini salıcaktım bir baktım yeni ana sizlere ömür tekrar eski ana arıyı saldım.Ben ana yüsüklerini koruma kafesleriyle vermiştim içine arı koymamıştım arı koysam berkide yeni ana yaşardı.sağlıcaklakal kolay gelsin.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi sağolasın sizinde kandiliniz mübarek olsun. Sus abi Ali bilmiyor benim arazi zengini olduğumu:)sağlıcakla kal.

Abi bende çok zorlandım ama yapılması kaçınılmaz olan işlerde oluyor işte..Ben planımı yapmışım isteyen tatile çıksın abi problem yok.

Emrahcım katlı kolonidekindede besleyici arı yoktu. Onu kesmediler. Ben hala uzun süreye bağlıyorum ama bakalım zamanla tecrübe ettikce dahada oturacak bilgilerimiz.

bekir dedi ki...

:) emekli adam tatilemi cıkar onların işi cok emekli olmadan önce cıktıkları tatiller yeter

muhteşem turunç dedi ki...

Bekir abi tatil lafın gelişi gene harıl hurul çalışıyoruz:) hoş bizim dinlenmemizde böyle oluryor ya sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi yola çıkmadan ben seni arayacam, gelmişken senin işlerin olur oyalamayalım, yemekleri yiyip çıkacam ona göre::))

İş güç zamanı kimseyi fazla rahatsız etmemek gerekli.

Ana arıyı kestirmen önemli degil nasılsa arka bahçede ana artı çok be::))

Sana kiraz gelmişti konyadan, baktım çürüyorlar, halledi verdim, sevabına yedim gitti, Allah razı olsun.
Kal sağlıcakla.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi duydumki ağaçlara ve sebzelere müshil ilacını sulandırıp sıkarsan böcek gelmezmiş:(habeın olsun.

Kırazlara gelince ben peynırde yazı tura atıp atlattıydım ya senı işte kirazda onun intikamı oldu:( kısmet be :)

şaka bir yana artık işler yoluna girdi alayınız gelsin be kim korkar sizden dermişim sağlıcakla kal.