28 Temmuz 2009 Salı

Temızlık işleri itinayla yaplılır:))))

Bu hafta sonu klasik uygulama olarak karakovan beslemesıyle ıse gırısıldı.Şerbet takvıyesı yapıldı. Bunu acıp bakmaya bayılıyorum. Zıra ağır kaldıramıyorum hala kemıklerde ağrılar var. Bunu acarken menteselı kapak şıp acılıyor....

Bızım usta gecen sene benım plastık bıdonlar begenmemıstı (hoş bende begenmemıstım ya) bu sene kendıne alırken banada 30 tane teneke aldı. Dedım ağızlarını kapatayımmı yok bır kere takıldımı cıkarırsan bozuluyor. İçlerine bör böcek gırer dıye bendde kolı bandıyla agızlarını kapadıydım.

Gecen sene uyduruk bır sır alma teknesı yapmıstık. Altı cıkmıs her yer bal olmustu. Bu sene bayağı sağlam bır sey yaptım. Bakalım nasıl ıs gorecekmı.


Bızım ustaya bu sene ballı cerceve tasırken kolaylık olsun dıye dortlu cerceve tasıma cantası yaptım. Malum benım ağır kaldırmamam lazım :))))

Benım bodrumun temızlenme ıslemı bayağı surdu. Yav çöp eve dönmüş ınanmayacaksınız 3 cuval cöp attım. Ama cillop gibi oldu. Bal dok yala dıyecem aman dıyorum. Gecen sene kazayla dokulduydu ne cektıydım:))) Aslında burası ılk yıllarda gecıcı olarak kaldığımız bır yer. Zemın fayans kaplı felan bır yerdır.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi ellerine sağlık tertemiz olmuş
kolay gelsin,saygılar.

Ballı Baba dedi ki...

Muhteşem abi, sağlığın yerine geldiğine sevindim. İşler yavaş yavaşta olsa biter, önemli olan sağlığın yorulmadan devaaaammmm. Güzel haberlerini duymak bizleri mutlu ediyor...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi inşallah bizde itinayla temizlik yapacagız kafanı yorma. Resimde yeni gördüm o semaver ne zamandır oralarda duruyor, onuda bir temizleriz kısmetse::))

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi ve Selahattin abi sağolun. Ali abi o gün inşallah o semaverde demleriz çayı be yav:)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi,herşey hazırlamışsın.Ali bey sagımda zorluk çekmez.Semaver hazırla yorgunluga çay iyi gelir.Ali bey yanılmıyorsam kütük kovana eylülde arı silkelemişti.Senin karakovan bahara inşallah doldurur.Şuruplukta poz verir gibi duruyor.Saglık ve esenlikler dileğiyle.

muhteşem turunç dedi ki...

Vecdı abı sağımda asıl zorluğu ben cekecem dusunsene sağım boyunca bacak bacak ustune at bır sandalyede otur cay ıç:) kaytarma hızlı çalış felan dıye Alı abıye seslen:)) duşundukce sıkıntı basıyor yav:))