21 Temmuz 2009 Salı

İki şekerli ana üretimi .......

Geçtiğimiz hafta Ali Şekerli abimizin tasarlayarak uygulamalı olarak anlattığı "şekerli yöntemi " ile 10 adet larva transferi yapmıştım.


Bu memeleri 3 gün önceden tüm yumurtalı açık kapalı larvalı çerçevelerini aldığım sadece ballı ve ballı polenlı çerçeveler bıraktığım kovana verdim.


Bu cuma sabahı ise görüntü buydu. 10 taneden 2 tane tutturmuştum. Nerde hata yaptım diye düşünürken larvanın bulunduğu gözü kestikten sonra biraz içeri çekseydim daha başarılı olacaktım sonucuna vardım.

Bu hafta sonu kızım kafamın etini yedi durdu. Baba bana tahtadan hokkabaz yap diye. Yav dedim ne bu nasıl bir şey. Valla benim kız adam olmuş onun tarifine göre yaptım. Kolu çevirince hokkabaz taklalar atıyor:)))

Bu hafta sonu arıcılık adına dişe dokunur bir şey yapmadım. Pazartesi aklıma geldi haber için foto yok diye önce karakovanı fotoladım ve ınvert serbetını verdim.

Eeee buda benim bahçem. Bu sene hıcmı hıc vakıt ayıramadım ama ev halkı el birliği yaptılar genede bakımlı sayılır.

Bu akşam sefası. Sarı renklı olanı. 1975 li yıllarda Acıbadem tek katlı bahçeli evlerle doluydu. Hemen hepsinin bahçesinde bu çiçek ekiliydi. Akşam oldumu açan bir tür çiçektir bunlar. O nedenle akşamları mahalle yoğun bir kokuya bürünürdü.

Buda gün ışığı nedeniyle henuz açmamış kırmızı akşam sefası.

Üzümlerimi kuşlar yesin diye yetiştirdim bu hune kadar. Ama gecen sene ınternette gorduğum bu yontemı bu sene uygulamaya gecırdım.


Bu lavanta. çiçekleri geçmek uzere. Bahcemi en fazla sevenlerden.












8 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Doktorum.

Öğrenmenin sonu yok.Bu sefer %20 başarı sağlamış olabilirsiniz fakat bir dahaki sefere oranı tersine çevirmen mümkün.Yeter ki istek ve arzu olsun.

Üzümlere file çözümünü beğendim.Bahçeme aynı sorunla ben de uğraşıyorum.Ne bir kiraz,ne elma,ne muşmula yani velhasıl ne varsa tam olma zamanı kargalardan bir türlü kurtaramıyorum.Bende senin gibi ağaçlarımın üstünü file ile kapatarak önlem almaya çalışacağım.Yoksa bu ne menem kargalar yüzünden tadımlık mahsül dahi göremeyeceğim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Şekerli yönteminide duman ettiniz bu ne be.Getirin şu enjektörleri 10 x 10 yapayım. nerde düşük başarısı olan öğrenci var beni buluyor::))

Üzümleri korumaya aldığına sevindim geldiğimde yiyecek bir şeyler olsun, dalından koparıp yemenin zevki bir başka oluyor.

Karakovana biraz fazla yükleme yapsan iyi olur, dışardan gelir bitmek üzere, kovanı moralmen çökertme abi.

muhteşem turunç dedi ki...

Yusuf abi evet bu ilk seferdi bir dahakine çıtayı daha yukarılara alıcaz.
Ali abi bak en son sen maskeli ben şortlu görüntülerinde ne durumlara düştün unutma getiririm enjektörleri sıfır çekersin karışmam bak:)karakovana takviyeye başladık zira nektar geliri durdu. Üzümler için kusura bakma be eylülde olgunlaşıyorlar o tarihde seni getirirmiyim oralara:)))

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

hocam selamlar,

2/10 'DE başarııdır hocam başlangıç olarak sıfır çrkmekten iyidir. her şey gönlünüze göre olsun.

hokkabaz ustası yeğeniminde gözlerinden öperim.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi üzülme senin fazla ana arıya ihtiyacın yok.Ali bey yollasın.

Unknown dedi ki...

Abi inşallah ikinciye daha çok tutar,hiç kimse gökten usta olarak düşmedi,kolay gelsin,saygılar.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Muhteşem bey sen enjöktörü işin gereği en iyi kullanan kişisin ama başka amaçla kullanılan enjöktör kıllık yapmış. alide orada kıs kıs gülüyor bana düşecek diye şimdiden yerinide yapmış üzümlere göz koymuş sen eşekarılarından korkacagına asil bakandan kork adam üzümlere kilitlenmiş be yaa Bu arada bahcen bir harika görünüyor allah uzun bir ömür versin rahatını sefasını sür kolaygelsin

ariciahmet dedi ki...

Hocam geçmiş olsun sizleri aramızda sıhhatlı bir şekilde görmekden memnun oldum

Gelelim larva transferine
Bu arıcılığ kendimce beceriyorum diyorum ama ana arı üretmede başarım sıfır, yüzüklerle geçensene denedim olmadı busene enjektorleri gördum balıklama atladım bunu başarırım diye gene fıyasko ancak oğullardan ana alarak veya hazır kapanmış ana memelerini alarak ıhtıyacım olan anaları üretebiliyörüm.