13 Temmuz 2009 Pazartesi

Bu hafta sonu ohooooo bakında görün:)))

Bu hafta cuma geç saatte vardım arılığa. Aklım onlarda cumartesi sabah ilk iş sepeti açtım. Oooo yarılamışlar yolu be yav:) bu sene banada bal varmı dedim ama kendilerini kurtarsınlar yeter.

Daha sonra kara kovanı kontrol ettim. Durumlar iyi günlük yumurta var anayı aramadım artık:)


Cumartesi günü öğlene doğru İstanbul ve Gebze ekibinin arılarını getirdiği ve benim bulunduğum yere yaklaşık 20 km mesafedeki Yakuplu köyündeki arılığı ziyarete gittim. Seyithan abi daha ilk günden bıkmış bizimkinden seni allahmı gönderdi diyerek koşarak karşıladı.





Ama cuma akşamki yagmur ve fırtına ağaçları yıkmış, bazı kovanlarda az da olsa kapakları açmış. Gene de koloni kaybı olmaması teselli ediciydi.




Baktım iki tanıdık zat ana kontrolu yapıyorlar ve meme dağıtmakla meşguller. Dedim bu ne hal be yav baştan ayağa örtünmüşsünüz:)


O zatlardan biri bak anasız kovan mum örermi diyor. Heee maskeni çıkarsana sen önce:) bide bana laf ederdi hale bakııııın:)


Neyse karpuz yeme molası verdiler. Salih abi geçen tepe kısmından bayağı hasarlı olduğu için o bölge koruma altına alınmış:) Mustafa hocamın oğlu geçen sene bana entel arıcı bu ya diyordu şortuma bakarak bu sene tam teçhizat karpuz yemeye çaılışıyor:))



Aşağıda görülmekte olan altta şort üstte T-şort bulunan ARSLAN ise ben oluyorum umuma duyurulur:))) Hoş 1 ay kadar önce kuyruğu kaptırdı, öbür taraflara gitti geldi ama arslan her zaman arslandır dimi:))


Alttaki ise bu senenin modası olan ayaktan vurulmamak için uygulanan paça şekli. Herkese tavsiye edilir.Kim olduğuna gelince resim okumaya pek meraklı olanlar çözebileceklermi bilmem ama aslında herkes de tanır onu:))



3 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi seninle beraber bizlerde geziyoruz çok teşekkürler,
arın ve balın bereketli olsun abi.

selamlar saygılar.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi karakovanların durumu iyi görünüyor.Balı bu sene zor gibi gözüküyor.Son resimde sordugun tanıdık.Abi herkes tetbirli sen tatil kıyafetleri ile.Fırtınadan zarar gören herkese geçmiş olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yav Muhteşem abi gittiğin yerde kör çoksa şaşı bak derler, sizde demezlermi. Bir şuru maskelinin içinde hiç utanıup sıkılmadan o havalar neydi öyle.

Başka bir açıdan olaya bakacak olursamda durumun gayet iyi, boynuz kulagı geçermiş, demekki iyi elamanlar yetiştiriyorum::)))

Sen sabah gelseydin arılıga görürdün şortla gezmeyi. Kaç kovanın kapagı açılıp, yağmalanmış ve arılar birbirine girmişti. Ortalık yatışınca olaylar basit görünüyor. Arılar hala kendine gelemedi, zaten dolu arı çalışırken yagmış ve tarlacıları yok etmiş. Bir çok kat geri indirildi. İnşallah sonumuz hayırlı olur, durumlar Türkiye genelinde berbat gidiyor.