29 Haziran 2009 Pazartesi

Üç hafta ayrı kaldıktan sonra bu hafta sonu arılığa gittim. Henüz ay çiçeğinden nektar gelmeye başlamamış gibi. Ham petek isteyenlere takviyeler yaptım. Fakat ağır kaldırmamam gerektiği için birde artık geç kalındığı için zayıf kolonilerde birleştirme operasyonu yapılamadı. Pazar günü telefonda abi senin tenekeleri getiriyorum diyen ses on dakikada yanımdaydı:) Trakyalı şenol öyle bir zamanlamayla aradı ki altta görüldüğü üzere bizimki yarı aç kalkdı masadan :) Yanındaki kamyonun şöförü arkadaş o konuşurken malı götürüyordu.

Tenekeler bu sene iyi oldu geçen seneki gibi boş pet bidon peşinde koşmayacam. Tenekelerin kapakları açık, bizimki dediki sakın takmayasın contası bozuluyor. Söküp takınca olmuyor. İyide bunun içine börtü böcek girer yav dedim ve delikleri koli bandıyla kapadım.

Bu sene bahar balının sağımı sağlık nedenlerimizle yapılamadı. Artık ayçiçek balıyla beraber sağılacak. Geçen sene arılığın birincisi olan maşallah adlı kovan gene katı doldurmuş, balını sırlamış.
Bende kuluçkalığın üzerine ham petekli bir kat daha vererek bunu üç katlı yaptım.

Karakovan sanki yavaşlamış. Yada ben aceleci davranıyorum. Ama ayçiçeğinden nektar akımı başlayınca işler yoluna girecek.

Ama bu hafta sonu yaşadıklarım her şeyin başı sağlık ve sıhat derler ya onu doğrular nitelikteydi. İnsanın tüm sevdiklerine kavuşmasının yolu da sağlıktan ve sıhatten geçiyor. Bana geçmiş olsun mesajı gönderen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

11 yorum:

Hüseyin Basri ÇALIŞKAN dedi ki...

Muhteşem Bey .. sizi bu sıkıntılı süreçten sonra burada ve Ali abimizin bloğunda kendinize has uslubunuzla neşe içinde ve sağlıklı görmek inanın uzaklarda olsakta sizin icin dua eden bizleri sevindirdi.. en güzel günlerin sizin olması ve bal dolu bir sezonda arıcılığımıza katmış olduğunuz bu MUHTEŞEM tadın devamını dilerim saygılarımla

Fatih dedi ki...

Merhabalar Muhtesem abi oncelikle cok gecmis olsun seni uzaktanda olsa hep merak etik ama ali abi ve diger arkadaslar surekli bloglara sagligin hakinda bize bilgi aktardi onlarada cok tesekur ederim seni uzaktan bile olsa merak etmek senin icin dua etmek elimizden gelen tek seydi allah tum arkadaslara saglik sihat versin tekrar aramiza hosgeldin .
saygi,sevgi ve selamlarimla

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi seni tekrar aramızda görmek bizleri çok sevindirdi,abi hoşgeldin.
selamlar saygılar.

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Muhteşem bey tekrar aramızda olmanıza sevindim.

İNALLAR 07 dedi ki...

Hoş Geldin.Allah Sağlığını daim etsin.Kendine dikkat edersen rahat edersin.Kurallara uy.Sağlığını koru.Ailen Arkadaşların ve Arılarınla nice sağlıklı yıllar dilerim.Hayati İNAL:Antalya.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Muhteşem abi hoş geldin.Saglık ve esenlikler dileğiyle.

muhteşem turunç dedi ki...

Arkadaşlar herkese teşekkürler..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi ne kadar iyisin bilemezsin be.Bir arıcıda melemen alacagım vardı hala yedirecekler, ben yoldayken melemen yaptırman manidardı::))

Teneke kapaklarını bir sefer takılıyor, açıp tekrar kapatırsan ilk seferki gibi oluyor mutlaka bal sızdırıyor.

Karakovana koydugun oğul çok küçükmüş abi o ne öyle çam kozalagı gibi kalmış. O arı ne yaparsan yap, kışı çıkaramazki. Birde gencecik anaarı spermimi az nedir el kadar petege gördüğüm kadarıyla erkek yumurtası atmış, kesin o karakovana mudahale gerekli. Bak demedi deme::)))

ENARICI dedi ki...

Muhteşem abi merhaba
size sanırım ilk defa yorum yazıcam. Tabiiki bu yorum değil geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve aramıza hoş geldin diyorum. İnşallah kalışın muhteşem olur. Abi sizde böyle olursanız vay bizim halimize vay....
Saygılar, herşey gönlünüzce olsun

adige2206 dedi ki...

sizi tekrar aramızda görmek bizim için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum..

fatih güneş dedi ki...

Muhteşem abi geçmiş olsun Allah tekrar seni bağışladı aramıza inşallah uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ailenle ömür geçirirsin.