1 Haziran 2009 Pazartesi

Bu hafta sonu böyle görüntülerle geçti....

Cumartesi sabah 08.00 sıraları. Bahçeye çıktım elimde çayım. Her sabah hele bahar sabahıysa yeni bir şeylerin doğuşu ne kadar güzellikler varsa hep bir arada. İşte arılarımın yanında büyük emekler verdiğim bahçemin çiçekli kesmı. Bu sene emeklerimin karşlığını bana fazlasıyla veriyor.







Gene aynı sabahın bir kaç saat sonrası şüpheli bir kovan açılıyor. Yaklaşık beş adet ana memesi var. Önce ikisi bırakılıp kalan üç tanesi kesiliyor. Allahtandır olsa gerek maket bıçağıyla kestim memeleri bozmadan aldım. Kovanı kapadım. Birden memelerden birinden bir ayağın dışarı çıktığını gördüğümde gene yeni doğumların keyfi gönlümde. Maket bıçağının ucuyla yardım ettik dünyaya gelişe.

Veee mutlu an yeni kraliçe avucumda. İlk elimi gördü bu dünyada şaşırmışmıdır bilmiyorki doğal olarak çıkması gereken ortamın neresi olduğunu. O nedenle şaşırmadı.


İlk çıkanı kafese aldım. Baktım peşinden ikincisi çıkmaya çalışıyor aynı yardımı onada yaptım oda geldi dünyaya. Kaderleri nice olacak önümüzdeki günlerde anlaşılacak göreceğiz. Bunların birini kek kısmını açıp asıl kovanına verdim. Diğerini yalancıya kaçan bir ruşet arım vardı onları uzağa sılkeleyıp gelenlere verdım bakıp goreceğız neler yaşayacaklar neler görecekler.


Bu hafta yaşadıklarım beni birazdan fazlaca duygusallaştırdı o nedenle böyle şiir tadında aşk hikayesi formunda yazdım başka türlüde anlatılmazki bu yaşadıklarım.


Daha sonra aklımda kütük kovan ne haldedir sorusuna yanıt bulmak var gidip açtım kerataları. Dalakları kalburcu tabir edilen formda indirmişler.



Bir naylon poşete sünger parcalarını didikleyip doldurdum.


daha sonra bu naylon yastığı karakovanı sıkıştırma yapmak amaçlı olarak kullandım. Bence güzelde oldu bakalım onlar beğeneceklermi.

Meyve ağaçlarımın olduğu bölüm pek bakımlı olmasada ıdare eder.


Evim boyaları döküldü. Bu sene bir şeyler yap yoksa sıvalarımıda dökeceğim der gibi. Bu sene ivedi olarak bakıcaz çaresine.

Akşam üzeri yan bahçemin görüntüsü


Gene akşam üzeri evimin üst tarafında kalan arılığımdan görüntüler.


3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi yazlıga niye gitmiştin, anaarılar ebelik yapmak içinmi::)))

Bu arada bakıyorum şaftı dagıtmamışın olaylar hala kontrol altında.

İki anaarı çalışan kovanlarına kat hazırlamalısın, söylemedi deme.

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi maşallah bahcen çok güzel,arılığınıda güzel düzenlemişsin çalışmalarında başarılar dilerim.
selamlar saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi bu hafta ıkı analıların ıslemı tamam olacak ınsallah. Ebeliğe gelince çok hoş bir duygu o be..Mehmet abi sağolasın omuzu sakatladık arılıktaki otları biçemedik ama bu hafta inşallah oda hallolacak.