15 Nisan 2009 Çarşamba

Depo kutu faaliyete tam gaz devam ediyor...

Hatırlarsınız bu sene üç kutuda arı kışlatmıştım. Bunların ikisini Ali Türke satmıştım (gel harman gel) kalan anayla beraber uc kutunun arılarını bırlestırmıstım ve bir depo kutu kovan yapmıştım. Bu gun hava guzel olunca öğlen paydosunda gidip depoyu adam akıllı kontrol ettim. Vermiş olduğum iki temel petekli çıtayı kabartmışlar hatta birine invert şerbeti depolamışlar.

Keratalar daha önce biraz sert gibiydiler. Meğer açlıktanmış. Stokları tamamlayınca kuzu kesildiler. Bu hırçınlıklarını ananın eşleştiği erkeğe bağlamıştım ama haksızlık etmişim kabahat bendeymiş aç bırakmışım inekleri. Yoksa bu ana 37 nin kızıdır meğer anasına çekmiş çekmesinede biz hata yapıyormuşuz.

Yaklaşık 12 çıta arı mevcuduna ulaşmışlar. Durumları çok iyi.

İki adet kabarmış petekli çıta yavruluların hemen dışına verildi. Ana yumurtaya devam edebilsin diye.

Bu arada depo toplam 18 çıtalı olarak temel petekli çıta ile tamamlandı. Sanıyorum 2 hafta sonra kat atarım buna. Bu kovan kutuların arılandırılmasında bana kolaylık sağlayacak. Anasını aldığım devamını istemediğim kutunun arılarıda buradaki arılarla birleştirilecek.

Depoyu da invert şerbetle beslemeye devam ediyorum. Örtü tahtası üzerine konan hazır şerbetlikler bu kovana cuk oturdu artık bolluktan yeteeeer diyecekler. Örtü bezi ve tahtası olarak poliüretan kullanıyorum.


3 yorum:

Unknown dedi ki...

Muhteşem abi maşallah arıların durumu çok güzel.
Ballı çıtacıklar da çok şirin görünüyor,hoşuma gitti tertemiz
sırlanınca abi bir resim daha görmek isterim.

selamlar saygılar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi ne deposu be o metro kovan. Metro hızlı ulaşımın sembolü, metro kovanda en hızlı gelişen kovandır. metronun birisi 18 çıtaya bastı hemen kat attım. Yakında 42 çıtayı kabartıp yavru basacak.

Ben işi geçen sene çözdüm, en yi kutu arılandırması metroda yavrulat ve arısıyla üç çıta al kutuya ver. Aynı kovanın nasıl bölüyorsan metroyuda üçer çıta bölüyorsun. Benim saz çalarken tuttuğum yeri hala arayanlar var::)))

Mehmet'çigim sen sırlı çıtaların hasını benim metrolarda göreceksin. Daha metroyla alakalı haber yapmadım yakında ne işe yaradığını herkes görecektir.

muhteşem turunç dedi ki...

Mehmet abi sırlanınca fotolayacam. Ali abi bu seninkilere benzemez adı "depo" lütfen karıştırmayalım:))