18 Ağustos 2008 Pazartesi

Ohh be izin bitti döndüm....

Bu sene yaklaşık beş hafta kadar bilgisayardan uzak kafa dinledim. Arılarla bahçeyle uğraştım. Bir yılın stresi yorgunluğu gitti üzerimden. İzne başladığımda 94 kg idim 87 kg olarak döndüm. Arılar, bahçede amelelik çoğu zaman öğlen yemeğini bile unutturdu. Efor kapasitemin bayağı arttığını gözlemliyorum.
Arılar bakımından da oldukça verimli geçti. Bahara 8 adet koloniyle çıkmıştım Larva transferi, jenter aleti kullanarak ana arı üretip koloni sayımı 20 ye çıkardım elimde 3 adet yedek ana arım var kutularda. Bunlara ilaveten 80 kg ya yakın bal sağdım. Ana arı üretimini nasıl yaptığımı baştan sona filme aldım yakında yayınlayacağım, benim bu sene yaşadıklarımı seneye başkaları yaşamasın diye.

5 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Maşallah izin yaramış abi,tıg gibi olmuşun.

Bende sen yokken hep iyiliklerinden bahsediyordum,özlettin be abi kendini::))

Ayrıca hayırdır bende yedek anaarı olmadıgı gibi üç tanede yalancıya kaçan var be.Ne zaman zulaladın o kadar anaarıyı::)))

muhteşem turunç dedi ki...

bi eşleşip gelsinler yumurtlasınlar veririz be yav havada atarız tereciye tere sattık diye:))))

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Hocam eski enerjinize izin de depolamış olduğnuz enerjiyide kattığınızda neler olacağını hep beraber göreceğiz ,hayırlı işler kolay gelsin,faydalı aktivitelerinizi bekliyoruz.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi ilk faydalı işim aliye bir iki tane ana satmak olacak baksana hemen atladı anasız kovanları varmış ve elinde de ana yokmuş:)))

muratakın dedi ki...

Ticarete başladınız bile nede olsa Kayseri lilik var.
Dinlenme sonucu iyi işe başlayacaksınız
Selamlar