20 Ağustos 2008 Çarşamba

Dün Akşam Kek Kardık

Dün akşam önce Gebzeye gittim. Yolda kaza vardı 20 dakikalık yolu 1,5 saatte gidebildim. İlk iş Ali Türk e telefon ettim
-abi nerdesin
-gel bal dolduruyoruz

bir teneke balı doldurduk kavanozlara nereye verecekse artık bilmiyom. O arkasını döndükçe bol bol yaladım:)) resimdeki ablamız sonradan anladı bu herifin adamı çalıştırıp bi gıdım bile bal vemediğini ve benimde bu nedenle çaktırmadan tenekenin ağzından akanları yaladığımı.

Sonra Sultanbeyliye geçtik. Mustafa abi biz gelmeden şekeri öğüttürmüş. Zengin adam Çelsiden futbolcu transfer etmiş şeker öğütme işinde çalıştırıyor helal olsun:))


Biz geldiğimizdw balları ısıtıp 1 kg pudra şekerine 250 gr bal gelecek şekilde yoğurma makinasına malzemeleri koydu ve çalıştırdı. 80 kg kadar kek hazırlattım. Benim kek torbalarıyla Alininkiler karışmasın diye ağızlarına mavi ip bağladı Mustafa abi tabi adam tanıyor bizimkini nolur nolmaz (benimki 10 kg fazlaydı)
Bu arada yağmalamayı en iyi soğan kokusu durduryormuş. Elinde ufalayıp yağmalanan kovana at, kapağını kapat diyor. Yağmalama anında biter diyor. Ali Türk filme aldı yayınlamış.

2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi sizede iyilik yaramıyorki.Ne diyeyim.Tenekenin yarısını gözümün önünde nasıl yaladılar anlayamadım.Çünkü yavanozları anlamayayım diye yarım yarım doldurmuşlar.Fakat genede şişelerin bir kısmı boş kaldı.
Resimdeki Nuray diye bir arkadaşım olur,beleş çalışanları çok seviyorum ama şu bal yalama işinide bir çözmek lazım.

Ayrıca bal doldurma eğitiminide arada bak gene kaynattı.::))

muratakın dedi ki...

Sayın Ali Türk:
sana bal doldurmak için mi yalamak için mi adam lazım ona karar vermelisin.
Çağıracağın adamı ona göre seçersin.
Saygılar.