25 Ağustos 2008 Pazartesi

37 NUMARA ARSLANLAR GİBİ



Bu hafta sonu ilk iş olarak terasta bulunan 37 nolu frolayn ziyaret edildi. Alımlı çalımlı bir halde çerçevelerde turuna devam ediyordu.Bu kovan malum sıfırın altına inmiş bir halde (yumurtaları iç edilmiş olarak) gelmişti bana o nedenle bir taraftan kek diğer taraftan şerbet beslemesine tabi tutuluyordu. Şu anda 6 çerçevede kekin dibini bulmuşlar hemen yeni yoğurduğumuz dumanı tüten taze kekten verildi çıta tipi şerbetlikte. Geçenlerde hatırlarsınız bir meme bulmuştum çıtalardan birinde bunun sebebi muhakkak takviye olsun diye verdiğim yavrulu çerçevelerdi. Zira buradan çıkan farklı ırk arılar 37 nin fremonunu beğenmeyip illede bizden olsun diyerek bu memeyi yapmışlardı. Şimdi şunu da öğrendikki bu türden takviyeler böyle tehlikelere yol açabiliyor.
Geçen sene kek verme süresi 15 sn felan diye film çekip hava atanlar vardı. Bu sene kovana kek verme işlemi 5 sn ye indi. Tüm kovanlara yarım ile bir kilo arası kek takviyesi yapıldı. Varroa için ilaçlama yapıldı. Keki çıta tipi şerbetlikte verdim. Burada önceden elinizdeki boş şerbetliklere keki doldurup hazırlıyorsunuz. Daha sonra kovandaki boş şerbetliği alıp dolusunu veriyorsunuz.

En son üretilen ve ana kutularında bulunan frolaynın kızları da yaptığım hesaplamalara göre haftada bir plastik bardak kek tüketiyorlar. Onlarada iki bardaktan fazla miktarda olacak şekilde kutunun arka kısmında bulunan kek bölümü dolduruldu.

3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi biz kışın sarılmış arıyı açıp kek verip kapatmamız 15 saniyeydi be.

Yaz günü sana kim yarış dedi ki::)))


Ondan sonra kendi kendine gelin güvegi oluyorsun.Bak beni güldürüyorsu haaa.


Ama kek vermekte ben bu bölgede geç kaldım abi.Önümüzde daha iki ay var.İşlere yetişemiyoruz işte .Trakyada kek verilip yogun yavru attırmalıymışız.

muhteşem turunç dedi ki...

yaaa demisdim dımı:)

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Hocam 37 nolu frolayn hemşerim olur iyi bak, malum 37 kastomonunun plakası ayrıca nasip olursa yaza onun kızlarından bir ana isterem.::)))