7 Temmuz 2008 Pazartesi

BU HAFTA SONU NELER OLDU NELER....

Cuma akşamı Ereğliye gittim. Üstümü değiştirip ilk iş terasa frolaynın yanına çıktım. Arslanlar gibiydi gezip duruyordu çerçevelerde. Geçen hafta verdiğim yavrulu çerçeve ile birlikte beş çerçevede çalışmaya devam ediyordu. Bu arada ne maske ne alt taraf hava kararmadan bakmak ve şerbetlemek lazım ya bakın nasıl açtım keratayı.




Cumartesi günü 20 adet çerçeve üst ve alt çıtalarını kesip (yanaklar kıştan hazırdı allahtan) çaktım. Telledim mumladım bazıları üç dört kişi 45 çerçeveden bahsediyor duyurulur:)



Pazar günü tüm arılar kontrol edildi. Çerçeve isteyenler geri çevrilmedi. Sıra kutuların kontrolune gelmiştiki aman tanrım oda ne Ali Türkün başına budamı gelecekti dedirten olayla karşılaşıldı. Biliyorsunuz frolaynlar geldiğinde Ali nin arılardan ikişer çerçeve bölme yapmıştık. Bu bölmelerden rahmetli 44 nonun olduğu bölmeye kutudan bir ana verilmiş ve yaptıkları memeler kesilmişti. Ama bir memeye kıyamamıştık ve onu uygun cerrahi operasyonla yerinden alıp kutuya nakletmiştik. Bu memeden Gebze yerlisi ana çıkacaktı. Ali türk bu arı için Gebze yerlisidir demişti. Bu hafta bu ana çıktı. O da ne sapsarı bir İtalyan Güzeli değilmi.... Ali dedim bu ne biraz utana sıkıla abi ne bileyim işte italyan erkekle kırıştırmış demekki dedi.:)

3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi aynı şeye denk gelmiş demekki.Bu anaarıdan anaarı ürettim anaarı kutusunda aynısı var.İşte ne kadar ekotip desen arada böyle zenciler çıkabiliyor.


Artık anaarıları izole bölgede üretecem abi.Araştırdım 15 km çapında arı olmayacak.Ayrıca dahada emniyetli olsun diyede 5 km daha tampon bölge olmalıymış.
Yani her tarfatan 20 km deki arıları halledersek,izole bölge hazır.


Başımıza gelmedik kalmadı sayende.Bakalım daha neler gelecek.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

SAYIN DOKTORUM BU ALİ TÜRKTEN KORKULUR ÇOK İSTEDİM O 150 KĞ BAL VEREN YENİ ISLAH ETTİĞİ SARI ARIDAN BİZE VERMEDİ BİRDE SEN DENE BELKİ BİZE SAYENDE VERİR BU ARILAR TAVUK YER BAL YAPMAZMIŞ İYİ ÇİNS İYİYMİŞ BALIDA MARKETTE KAVONOZDA GÖRÜRMÜŞÜS VALLA BATMAK İÇİN DENEMEK GEREK
KOLAYGELSİN

muhteşem turunç dedi ki...

Ali Osman abi Alinin ürettiği ve kırmızıya buladığı arı herşeyi yiyor ben tuzak kurup yakalıyom gönderirim size söz:)