28 Nisan 2011 Perşembe

Sonunda Ali de bende aletlerimize kavuştuk...

Sadri abimiz...yaklaşık bir senedir bizim nazımıza oynayan, kullandığımız aleti geliştirmek için bayağı bir kafa,emek ve zaman harcayan temiz yürekli bir abimiz. Son golüde benden yedi. Ben tutturdum ayrı çalışalım, böyle olmuyor diye önce anlamadı sonra Kayserili olmam dolayısıyla benden ne istersin dedirttim ve cevabınıda hemen verdim; ALET..:) önceleri yanlış cevap felan dediysede sorunun şifreli olabileceği aklına gelmemiş olsa gerekki teslim oldu. İlk zamanlar daha bahara çok var yaw felan gibi kaytarma numaraları yapsada mahalle baskısını sıkı kurup işi bitirttik:=)


İşte benim aletim...:) Bu gün bitirdi ve beraber denedik. Ali daha önce tablasını görmüştü, bitmiş halini bu haberi okuyunca görecek:) daha küçük, kibar ve fonksionel...acıda olsa gerçek bu..

Uçlarını da hazırladı adam başı ikişer tane..


Gündüz bizimkinin aletide yanıma aldım ve telefon ettim. Akşama iş yerime gel al. Hafta sonu beni göremeyebilirsin.Onun alette de bazı değişiklikler yapıldı ama benimkiyle kıyas götürmez:) ayrıca Vecdi abimizin yolladığı işiklı larva transferi aletininde birine konacakdı aklı sıra:) dedim ikisinide getir yoksa eli boş dönersin. Dediğimi yapmış anında takas yapıldı.

Akşam artık aletini aldı gidiyor elinde telefon. Şenolla konuşuyor. Yüz ifadesine bakın hele ne kadarda mutlu mesut:) aamaaaa bu haberi okurken ve benimkinin resmini görünce:( kader diyecek ne desinki:)


25 Nisan 2011 Pazartesi

23 Nisan Kutlamaları ve arılarım...

Bu hafta sonu cumartesi sabahı kızımın okulundaki 23 Nisan kutlamalarına katıldım.
Kutlamalar çok güzeldi. Bızdıkları gözlerimiz dolu dolu izledik...



Tören sonrası yola çıktım ve cumartesi saat 15 30 gibi arılığımdaydım ilk iş sıradan kontrollere başladım. Katlı kovanlarda koloni kontrolünü aşağıdaki gibi yapıyorum. Yavru durumları ve bu mevsimde özellikle meme kontrolü çok önemli.



Filmde izlediğiniz şerbetlik altına indirilmiş olan dalağa ana yumurta atmış:(

katlı kolonilere çıta altlarında ana memesi kontrolü yapıldı.


Kolonilerde yavru durumu hızlanmış. Kanolalar açmaya başladı ya keyfimize diyecek kalmadı..

Bu sene polen alma işini de başlattım ve tuzak taktım. Sabah daha arıda uçuş yokken görüntü buydu.

Tuazağı takdım zırrr telefon:/( Hacı abi arıyo; biz arıları indirdik gel yerimizi gör...İyii dedim bu sene lazım olur nasılsa bu arılar bana diyerek gittim:) Börek ve çay ohh ne iyi ettinizde aradınız evdekiler kalkacakda kahvaltı hazırlayacakda...:)sağolun be yaw..

Döndüm ve polen tuzağı bu halde inekler şaşırmışlar her yerini deniyorlar içeri girmek için. Sonuçda doğru yolu buldular da bizde bir tabak polen sahibi olduk..

Bir günde gelen polen miktarı bu eh napalım her hafta sonu bu kadar alsam evin ihtiyacı çıkar.


Bu hafta bahçe işlerim oldukça hızlıydı. Aşağıda sonbaharda saksıya diktiğim ve tutan püren görülmekde. Bahçeye aktardım onu bakalım sevecekmi benim orayı.



20 Nisan 2011 Çarşamba

Söz gümüşse sükut altındır...



17 Nisan 2011 Pazar

Bahar gelmedi ama benim oraya arıcılar geldi...


Geçtiğimiz hafta Sadri abimizin kuluçka makinasına Vecdi abimizin yolladığı yumurtaları koymuştuk. Yeni çıkan civcivlerden üç tanesine de el koydum.:) Şu anda evde kutu içindeler. Kümeslerini de yazlıkda yapmam lazım hayırlısı bakalım.



 





Geçen hafta larva transferi yaptığım kovan nerden bulduysa meme yapmış:( yaşlılık zor. Bu hatayı bizimki yapsa derim arkadaş ne diye kapalı yavru verecem diye direniyosun:( hadi biz haftada bir gün gidiyoruz:=)





Bu hafta sonu hava soğuk 9-10 derece rüzgarlıydı. Larva transferi yaptığım koloni dışında hiç birini ellemedim.





Bu hafta bahçe işleri ağırlıklı çalıştım. Benim çim biçme makinasının sepetini takmadan bina çevresindeki ve arılıktaki otları biçiyorum.





Fakat bu işi yapabilmek için bir kış uğraştım ve bahsettiğim yerleri tesviye ettim.





 



Bu kısımların otlarını biçmek artık çocuk oyuncağı. Kısa sürede bitiriyorum.





Bahçemde bazı bölümlereçim ektim. Üç haftada felan yeşilleniyor. Nasılsa birileri yiyemez:)







Benim mahallenin alt tarafında su basan araziye 40-50 kovan indirilmiş. Nasıl sevindim bilemezsiniz. Allah verede muğla arısı olsalar:) Nasılsa benim kolonilerle boy ölçüşemezler. Katlı ve güçlü arılarım bu senede balı götürecek.

11 Nisan 2011 Pazartesi

Bu hafta sonu çalışmakdan bitap düştüm...

Bu hafta erik ağaçlarım tamamen çiçeklenmişler. Kiraz, elma, şeftali daha zamanı var modunda beklemedeler.

Pazar günü hava yağacak bilgilerinden dolayı cumartsi erken kalkılıp bahçe çapalandı.

Öğlene doğru arılara sıra geldi. İlk kontrol kışı balkonda geçiren inekde. Evveli hafta 8 çıtaya tamamlamış dönmüştüm verdiğim ham petekler kabartılmış ve bir kulak sarkıtılmış. Bana akıllarınca bak yetişemiyosun hızımıza diyorlar. Gereği yapıldı.

Mehmet Yüksel kovanıma da evveli haftalarda ballığı açmış girişi o tarafa yönlendirmişdim. Cuma akşamı yazlığa ilk geldiğimde şöyle bir muslukları kontrol ederken dışarda hava 10 derece akşamın 18 00 i musluk önünde havalandırma yapanlar gördüm. Bu kovan altı kapalı olması nedeniyle nemi dışarı atamadı.


Hemen tel altlıklı kovana transfer edildiler.


ö önceleri bana zor gelirdi ama katlı kovanla çalışmak daha kolay. Katı kaldırıp çıta altlarını kontrol etmek oğul memesi kontrolu açısından hem önemli hem kolaylık.


Yavru durumlarımız had safhada hızlanmış


Geçen nerde okudum hatırlamıyorum ama birileri erkekden bahsediyordu buyruuun:)


Pazar sabahı Tekirdağdaki arıcı arkadaşım (körükcüm) kahvaltıya çağırdı. Yol boyunca kanolalar açmaya başlamış. Her ne kadar bizimki yok bunlar hardalmış diyoru ama inadına kanola işte:(


Sağolsun şömine yakılmış,


Kuzine üstünde ekmekler ve bakır çaydanlıkda çay...Hiç boğazımdan geçmedi bizimki yokya içim sızlayarak ve onun yerinede yedim napıyı:)


Geçen sene sağımdan sonra iki adet karniol ana vererek böldüğümüz kovanlarında gidişat iyi. Besleme yapıldı.


Geçen sene arılar çıtaları ana ızgarasına yapıştırmış. Salih abimizde çıtalardan yukseltı duşunmuş.

Pazar öğlen gibi bahçeye döndüm zırrr, aloooo; abi biz geliyoruz:( nevalenizi alın gelin dedim. Geldiler, bahçe talan edildi:( .... Gittiler:) işte böyle bir hafta sonu geçirdim.

3 Nisan 2011 Pazar

Bu hafta atölye içi çalıştım..Hava yağmurluydu..




Bu hafta sonu hava 9-10 derece civarı ve yağmurlu, sisliydi. Ben arı açmadım bol bol hayal kurdum:) şu yeşilliklerin acaba ne kadarı kanola olacak diye:)





önceki senelerde su baskınına uğrayan arıcının bahçesi gene az kalmış su altında kalacak. Bu sene arı sayısı azalmış.





buda benim kızın tekiri. Geçen hafta ortalarda görünmedi. Bu hafta kız geldi ya gene karnı doydu.





Evin etrafındaki otla fazla büyümeden temizlendi. Makinayla biçtim. Erik ağacımda açtı bu sene bakalım meyvesi ne kadar olacak.





Bu sene yarım ballık çıtaları kullanarak ana kutuları oluşturacağım demişdim daha önce ya; o çıtalara ham petek hazırladım. Normal plakayı 8 eşit parçaya ayırdım. Bunun içinde strafor kesme aparatımı kullandım.









Ham petekler hazır oldukdan sonra çıtaları telledim.





Daha sonrada mumları yapıştırdım.





Bu sene 8 çıtalı ana kutuları oluşturacağım. Benim tecrübelerim ki depo kovanım 8-10 çıtalı olarak kaç senedir kışlamakda. Bu sene beş adet yeni kutu oluşturup projelerime devam edeceğim. Bizimki hala üç gözlümü tek gözlümüyü tartışıyor allah her şeyin hayırlısını versın derler ya işte öyle:)