18 Temmuz 2008 Cuma

İNTERNET KAFELERE DE GİRDİK BU YAŞTA..

Bir haftadır yatıp denize girip görmediğim yerleri geziyorum. Saroz körfezine hiç gitmemiştim burada eskiden DSİ nin tesisleri olan bir otel bulduk "Saroz rizort otel"iki aile kalıyoruz fiatlar çok ucuz. Öyle Ali nin dediği gibi değil altı yıldız felan yok ama hem fiatı uygun hemde herkes ben yaştakiler yani gürültü patırtı yok. Bu sene işlerim yoğundu yaklaşık 5000 öğrenciyle uğraştık. Tatilide hak ettik.


Arkamdaki kayın birader kafa dengidir. Hersene tatile beraber gideriz. Aşağıdaki sevgilim
havaya bakın sıpadaki:)))
Ali abi valla kabahat benim değil ortak bırakmıyo yoksa denizi felan bırakıp gelecem bal sağmaya ama ne yapayım:))))

13 Temmuz 2008 Pazar

Senelik İzne Çıktım

Ayın 14 ü itibarıyla senelik izne çıktım. Bir ay süreyle bilgisayardan uzak kalacam. Ama internet cafelerden arada bir bakacam Ali doğru duruyormu diye:))) gene ortalığı boş buldu yemeğe başladı kolesterolü çıkacak lafda dinlemiyor:)))

11 Temmuz 2008 Cuma

BALLI LOKMA TATLISI......

Ali Türk'ün kestane ballarından 10 adedi yerlerine ulaştı. İçlerinden haber olma cesaretini gösteren Dr. Aytaç Alptüzün oldu sadece...... ali diyoki bu adam reçeteye yazar ne reçetesi be doktorlara çaktım gitti:))))

10 Temmuz 2008 Perşembe

FROLAYNLARI GÖRMEYE GEBZEYE GİTTİM

Bu gün Ali Türke gittim hem ziyaret hem ticaret :)) ticaret kısmında hala uyanmadı mutluluğunu bozmamak için anlatmayayım:) Hacı abinin arılığına gitik bitirim bi torunu var hacı abinin

Bu arada hacı abiyle aramın iyi olmasını biraz kıskandı diyecem kızacak ama gerçek bu.


Bunlarda ÇAYLEKÇİ Trakyada ki bir tabirin çay tiryakilerine uyarlanmış hali bu:))

7 Temmuz 2008 Pazartesi

BU HAFTA SONU NELER OLDU NELER....

Cuma akşamı Ereğliye gittim. Üstümü değiştirip ilk iş terasa frolaynın yanına çıktım. Arslanlar gibiydi gezip duruyordu çerçevelerde. Geçen hafta verdiğim yavrulu çerçeve ile birlikte beş çerçevede çalışmaya devam ediyordu. Bu arada ne maske ne alt taraf hava kararmadan bakmak ve şerbetlemek lazım ya bakın nasıl açtım keratayı.




Cumartesi günü 20 adet çerçeve üst ve alt çıtalarını kesip (yanaklar kıştan hazırdı allahtan) çaktım. Telledim mumladım bazıları üç dört kişi 45 çerçeveden bahsediyor duyurulur:)



Pazar günü tüm arılar kontrol edildi. Çerçeve isteyenler geri çevrilmedi. Sıra kutuların kontrolune gelmiştiki aman tanrım oda ne Ali Türkün başına budamı gelecekti dedirten olayla karşılaşıldı. Biliyorsunuz frolaynlar geldiğinde Ali nin arılardan ikişer çerçeve bölme yapmıştık. Bu bölmelerden rahmetli 44 nonun olduğu bölmeye kutudan bir ana verilmiş ve yaptıkları memeler kesilmişti. Ama bir memeye kıyamamıştık ve onu uygun cerrahi operasyonla yerinden alıp kutuya nakletmiştik. Bu memeden Gebze yerlisi ana çıkacaktı. Ali türk bu arı için Gebze yerlisidir demişti. Bu hafta bu ana çıktı. O da ne sapsarı bir İtalyan Güzeli değilmi.... Ali dedim bu ne biraz utana sıkıla abi ne bileyim işte italyan erkekle kırıştırmış demekki dedi.:)

3 Temmuz 2008 Perşembe

DÖRDÜNCÜDE GELDİİİİİİİ......

Dün akşam arılığa gittim terasta bulunan frolayn ve benim yetiştirdiğim ananın (rahmetli 44 numaranın yerine) bulunduğu kovan ve ruşetteki arıları beslemek için. Çıta çekmedim zaten petek üstleri çok güzel ağarmış bu nedenle gerek duymadım. Daha sonra bahçedekileri bir gezeyim dedim baktım tuzaklardan biri çalışıyor. Kenarından azıcık açıp bir baktım amanın oda ne acayip bir oğlan var içerde. Hemen zafer dansını icra ettik .
Tuzaktaki petekler gördüğünüz üzere birbirinden ayrık konmuş (kim koyduysa:)) ve bozuk peteklerdi (kesin Ali Türkün işi) arılar boşluklara dalak atmışlar felan derken tüm arıları başka bir beşlik ruşete silkeledim bir tane düzgün boş kabarmış eski petek verdim, yanına ikinci oğuldan çaldığım yavrulu bir çerçeve verdim ve üç tanede temel petek verip kapadım. (diyeceksinizki üç temel petek fazla olmuş. Ama kocaman bir oğul bu hafta sonuna üçünüde kabartırlar. Daha önceki oğul bunun yarısıydı iki temel peteği kabarttılar.)

2 Temmuz 2008 Çarşamba

BALLARI DA SÜZDÜK

Geçtiğimiz hafta sonu dört adet katlı kovandaki üçte ikisi sırlanmış olan dokuz adet petekteki ballar süzüldü yaklaşık 12 litre bahar balı ve konya çiçeği balı elde edildi. Bu süzülen çerçeveler tekrar kovanlarına verildi. Ayçiçeği balı ile dolsunlar bakalım.