30 Kasım 2007 Cuma

Sehpaya yeni öneriler


Bu gün Ali Türkle konuştum bu sehpanın ayakları toprağa saplanır dedi.ortadaki kayıt denilen parça altta ve ayak ucundan 1-2 cm olsa daya iyi olur saplanmaz dedi. Bende ayak altlarına taş veya tahta konur dedim ama nerede bulacan onları yeri düzelt sehpayı diz dedi. Haklı ne denir.Şimdi şemayı yeniden çizdim A bölümündeki ayak en ideali ama malzeme ve ağırlık %30 arttı B bölümünde kayıtı alta aldım ama burada da ayakların üstten öne veya arkaya doğru ayrılma şansı var. Ama galiba en iyisi A bölümü işte değişik fikirlerin buluşması nasıl gelişme sağlıyor. Artık kendime A bölümündeki ayaklardan yapacam Murat Çakır duymasın :)))

28 Kasım 2007 Çarşamba

KOVAN SEHPASI







Kovanlara sehpa yapmayı düşünüyordum ne zamandır. Geçenlerde Murat Çakırla sohbet ederken bende kaynak makinası var deyince karşılıklı şemalar çizdik tartıştık ve yukarda şemasını ve fotoğraflarını gördüğünüz kovan sehpalarını yapmaya karar verdik. Murat çakır ben büyük şefim önce bana:))) diye tutturunca teslim olduk ve önce ona yaptık. Gördüğünüz metal ayaklar 40 cm yukseklikte, ayaklar birbirine 5X10 cm lik kalaslarla ikişer civata ile tutturulacak. İki civata olmasının nedeni sehpalar yana yatmasın diyedir. 40 cm lik yukseklikte çalışırken bel ağrılarına karşı uygun bir yuksekliktir. Sehpanın civatalarla bağlı olması kovanların nakli sırasında oldukça büyük kolaylık sağlayacaktır. İkişer metre uzunluğunda kalaslar kullanılsa bu sehpayı bir otomobille bile nakletmek kolayca mümkün olur.

26 Kasım 2007 Pazartesi

Geçen hafta selden etkilenen arılığın sahipleri bu pazar geldiler. Görüntüler her şeyi anlatıyor

18 Kasım 2007 Pazar


Sel ile ilgili haberde resmi olan arılık benim evin aşağı kısmında 4 kasım 2007 tarihinde çektiğim bir filmde bu arılıkta var bu akşam fark ettim arılığın selden önceki görüntüsüde bu arkadaşlar.

17 Kasım 2007 Cumartesi

Dün trakyada sel haberlerini duyunca bu gün arıların yanına gittim. Benimkilerde problem yoktu. Ama aşağı bağlar mahallesinde dere yatağındaki arılıkta arılar perişandı. Kovanlar suda yüzüyordu. Tam bir bataklık olmuş gidemedik. Sahipleride ortada yoktu.

15 Kasım 2007 Perşembe

KIRIKLARDA İLK YARDIM

8 Kasım 2007 Perşembe





Resimlerini gördüğünüz bu hayvan mahallenin sakinlerindendi yazlığa her gittiğimde gelir evin karşısında oturur vereceğim ekmek yada yemek artıklarını bekler, özellikle geçen yabancıları bizim mahalleden hızlı geçmeleri konusunda ciddi ciddi uyarır, kendince mahalleyi ve bizleri sahiplenirdi. Perşembe günü ................................in biri tarafından zehirlenerek öldürülmüş. Ne denir................





7 Kasım 2007 Çarşamba

MANTAR ZEHİRLENMELERİ


Arkadaşlar bu gün İstanbulda iki çocuk mantar zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmiş.(http://haber.mynet.com/detail_news/detail_news.asp?type=Life&id=N108710&date=07Kasim2007&pages=0) Burada uzun uzun mantar zehirlenmesi nedir anlatmaya hiç gerek yok kanısındayım. Ama anlatılması gerekenler şuki bilinenin aksine doğada doğal olarak yetişen mantarların zehirlimi yoksa zehirsizmi oluğunu görüntüsüne bakarak anlamak MÜMKÜN DEĞİLDİR şimdi bazılarımız diyecekki bırak hocam biz yıllardır yeriz bi şey olmaz. Ama şunu unutmayalım o bir şey olanlar bildiğini zanneden ve yıllardır yiyenlerdir. Nedenmi zehirsiz bir mantar türü ile zehirli bir tür arasında bulaşma olursa ilk aşamada üreyen mantarın görüntüsü zehirsize benzeyebilir. İşte bu durumda yanıltıcı olabilir. Mantar zehirlenmesi sonucu ölüm oranı çok yüksektir. Ölmeyenlerde de siroz ve böbrek yetmezliği gibi hastalıklar kalmaktadır ki aslında hepimiz biliyoruz bu hastalıklarında tedavisi çok kolay değildir.Gene bilinenin aksine mantarların besin değeri çok düşüktür.

5 Kasım 2007 Pazartesi

TEMBELLİK

Tembelliğimden arıcılık bloglarını önemli linklere ekleyememiştim. Bu gün yarısını hallettim.Kalanlarda yarın. Kolay bir yol kopyala yapıştır:)))))

4 Kasım 2007 Pazar

KEK YERİNE FONDON ŞEKERİ DENEMESİ

Bu gün gittim bizim arılara fondon şekeri verdim. Haftaya belli olacak bakalım nasıl beğenmişlermi.

3 Kasım 2007 Cumartesi

GIDA FUARI ÇALIŞMALARI







Cumartesi gıda fuarındaydık. Benim için amaç fuardan çok sanal alemde tanıştığım insanları gerçek hayatta da tanımaktı. Çokta iyi oldu. Sevecen sıcak insanlar. Zaten arıyla uğraşan arıları gerçekten seven insanın yanlış biri olması mümkünmü.
Ama biri var ismi lazım değil yok götürüyormuşuz, yok hakkında hainlik düşünüyormuşuz gibi laflar etmiş sitesinde işte izleyin filmi siz karar verin. Kim ne yapmış.

2 Kasım 2007 Cuma