25 Ekim 2007 Perşembe

GİRİŞ DELİĞİ


Benim orada gündüzleri hava sıcaklığı 20-25 derece, geceleri ise 8-10 derece. Giriş deliğini daraltıyorum vantilatörler başlıyor çalışmaya, daraltmıyorum yağmacılar iş başı yapıyor. Çözümü sinek telini rolu şeklinde sarıp kağıt bantla sabitleyip giriş deliğine sıkıştırıp daraltmakta buldum. Onlar canları isterse içerden propolisle sıvasınlar.

9 Ekim 2007 Salı

Bahçem hala cıvıl cıvıl


Havalar herkesin bildiği gibi buralarda oldukça güzel gidiyor.Bu nedenle benim bahçe cıvıl cıvıl. Kadifeler, sardunyalar vs hala üzerleri çiçek dolu. Hanımeli ve laylak da bu sene ikinci kere açtılar. Yukarıda ki resim çok iyi olmasa da benim arılardan biri kadifeden polen almaya çelışıyor. Ha Ali abi skor kaç kaç demişsin. Ben:8 Varoalar:0 bu hafta baktım ama görüntüleyemedim şimdilik varroa da görmedim kanatsız arıda yok.

OKULLAR AÇILDI








Bizim İlk Yardım Eğitim Merkezi şenlendi. Zira okullar açıldı. İstanbuldan farklı ilçelerden 77 lisenin ikinci sınıf öğrencileri 3 günlük temel ilk yardım eğitimi almak üzere okulumuza gelmeye başladılar.
Lise öğrencileri ile çalışmak keyifli. Birden gençleşiveriyorum. O günlere dönüyorum. Çeşitli kurumlardan zoraki gönderilmiş gruplar oluyor. Ne kadar uğraşırsan uğraş öğrenmiycem işte diye bakan kişilere ders anlatmak kadar zor bir şey yok. İşte bu nedenle öğrenciler gelmeye başladı bizim okul şenlendi.