19 Haziran 2007 Salı

SARICA ARILAR YOK OLDU
Herkes bu sene bal arılarında kayıplar olduğunu söylüyor. Fakat bu gün dikkatimi çekti İstanbulda oturduğum apartmanın çatısında her sene yerleşen hatta en üstte oturduğum için bizi rahatsız da eden bu yaratıklar bu sene görünmüyor. Ayrıca bu gün farkına vardım tekirdağda da yoklar.

14 Haziran 2007 Perşembe

BEBEKLERE BAL YEDİRELİMMİ?
Arkadaşlar internette arıcılık filmlerini izliyorum çok da faydalı oluyor. Bilgilerimi bayağı ilerlettim. Fakat dün izlediğim bir filmde son yıllarda kullanılan kimyasal maddelerden dolayı doktorların artık küçük bebeklere bal yedirilmemesi gerektiğini söyledilerinden bahsediliyordu. Eskiden yediriliyormuş. Aman bu çok tehlikeli bir durum. Hiç kimse 1 yaşından küçük bebeklere bal yedirmesin zira Bal, bir yaşından küçük bebeklerde kabızlık, emme-yutma güçlüğü, solunum durması, kas zayıflığı gibi bulgularla seyreden, ölüme yol açabilen botulism hastalığına neden olabilir. Botulism hastalığına, bir bakteri tarafından üretilen çok güçlü toksin (=zehir) yol açar. Toprakta, ev tozlarında ve balda bulunabilen bu bakteri, bal yiyen bebeğin bağırsaklarında toksin üreterek zehirlenmeye neden olabilir. (Kaynak:http://www.bilkent.edu.tr/~bilheal/aykonu/AY2002/march02/bioturk1.htm)
Ayrıca bebeklerde bağışıklık sistemi henüz gelişmemiş olduğu için bal içindeki polen vb. maddelerin allerjik olaylara neden olabilmesi de söz konusudur.